Tallinnas avatakse reedel jõuluturg

Seitsmesed

Koos tulede süütamisega Raekoja platsi jõulukuusel avab Tallinna Kesklinna vanem reedel kell 17 jõuluturu, vahendab BNS.

„Rikkaliku valikuga Tallinna jõuluturul pakub sadakond kaupmeest iga päev kella 8-st hommikul kuni hilisõhtuni mitmekesist jõulukaupa alates kuumadest jookidest kuni Eesti käsitööni. Nädalalõppudel saab nautida kultuuriprogrammi, mis on laval reedeti ja laupäeviti kell 17-19 ja pühapäeviti kell 12-14. Aastavahetusel pakutakse eriprogrammi ansambliga Regatt. Jõuluvana jõuab kohale esimesel advendil, seni saab aga postitada talle kirju jõuluturul tema majakese ees olevasse postkasti. Kohale tasub ka tulla lihtsalt nautima jõulumeeleolu ning jõuluturgu, mis on hinnatud Euroopas üheks kaunimaks,“ rääkis Kesklinna vanem Vladimir Svet.

Jõuluturu keskmes seisab kuusk, mis esmakordselt on kasvanud Tallinnas. Kesklinna valitsuse linnakeskkonna spetsialistid leidsid selle puu pärast tervet Eestit hõlmanud otsinguid Kristiine linnaosast ja tõid Raekoja platsile läinud neljapäeval. Kuuse otsingute ja kaunistamise eest vastutav Külly Annus märkis, et pealinna esinduskuuse ehtimine võtab alati nädala, sest 15 meetri kõrgusele puule tuleb sadu kaunistusi ja tuhandeid tulukesi.

„Ainuüksi led-tuledega valguskette tuleb kuusele kokku ligi kilomeeter. Lisaks teine kilomeeter juhtmeid, mis ühendavad punaseid tulukestega südameid – neid on sada tükki, igaühes 120 tulukest. Kokku süttib jõulukuusel 22 000 tulukest. Peale nende ehivad kuuske umbes sada kreemikat jõulukuuli, millele lisanduvad valgustusega punased ja kuldsed kuulid,“ selgitas Annus.

Kuusk lööb oma täies ilus särama eeloleval reedel kell 17, kui Kesklinna vanem Vladimir Svet kuulutab Tallinna jõuluturu avatuks. Järgneb kontsert. Traditsiooniliselt saab jõuluturgu külastada kolmekuningapäevani, seekord kuni 7. jaanuarini. Kuusk jääb Raekoja platsile aga vähemalt kuu aega kauemaks.

Kommentaarid puuduvad