Eestimaa Hea Eeskuju tiitli pälvis freeganlust ehk prügisse sukeldumist uurinud Kaari Uibomägi

Seitsmesed

Tallinnas noortekonverents „Lahe koolipäev“. Konverentsi teises osas kuulutati välja Eestimaa Hea Eeskuju, kelleks on Valga Gümnaasiumi 12. majandusklassi õpilane Kaari Uibomägi.

Kaari on võtnud oma südameasjaks suurendada kogukonna, sealhulgas koolinoorte teadmisi prügisorteerimisest ning freeganlusest ja prügisukeldumisest, tehes eelnimetatut ka ise. 

Kaari tegeleb innustunult kohalike ja globaalsete keskkonnateemadega. Igal aastal tekib Eesti kodumajapidamistes jäätmeid ligikaudu 400 000 tonni ehk 300 kilogrammi inimese kohta. Jäätmeprobleemidest ei saa lahti seda niisama ära visates. Kaari soovib oma käitumisega teistele mõista anda, et jäätmeid sorteerides on võimalik materjale taaskasutada ning sellega omakorda säästa loodusvarasid. Samuti on jäätmekäitluse tulemusena võimalus hoida ära tervistkahjustavate ohtlike ainete õhku sattumist. Kaari liitus 2012. aastal ka Eesti veganite ja 2017. aastal Eesti freeganite grupiga ning osaleb aktiivselt freeganite algatuses Free marketi avamiseks Tallinnas. Neiu on sel teemal sõna võtnud ka uudistesaates "Seitsmesed" ning rääkinud ka kohalikes raadiotes "Ruut FM" ja "Tõrva raadio". 

Vaata videost, kuidas käisid "Seitsmesed" tänaval uurimas, mida freeganlus endast kujutab!

[embed]http://www.tvplay.ee/embed/3-10282865[/embed]

Kommentaarid puuduvad