Särgava: tuleb luua korteriühistute vaidlusi lahendav komisjon

Seitsmesed

Tallinna linnavolikogu revisjonikomisjoni esimees Helve Särgava käis teisipäeval toimunud rahvarohkel korteriühistute ümarlaual välja idee luua kohtuväline korteriühistukomisjon, mida toetasid ka kohale tulnud ühistute juhatuste liikmed, vahendab BNS.

Helve Särgava hinnangul on hädavajalik, et riik looks sarnaselt töövaidluskomisjonile ja üürikomisjonile ka korteriühistute komisjoni. “Taoline komisjon aitaks vähendada kohtute ülekoormust, vähendaks vaidlustele kuluvat aega ning hoiaks kokku raha. On oluline, et selle komisjoni looks just riik. Ei piisa sellest, et komisjoni nime all pakuks konsultatsioone üks või teine omavalitsus. Siin on vaja seaduse jõudu,” selgitas Särgava.

Tema sõnul kutsus ta teisipäevasele ümarlauale Tallinna korteriühistute juhatuste liikmeid, aga ka korteriomanikke, kes tahtsid tõstatada kitsaskohti ühistu tegevuses. Kohale tuli enam kui sada inimest. “Kuulasime ära ja panime kirja probleeme seinast seina, alates renoveerimiste ja ümberehitamiste ning aknavahetuste küsimustest kuni seadusandluse probleemideni välja. Küsiti muu hulgas ka seda, mida teha lärmavate ja tülikate naabritega,” ütles Särgava. 

“Olen varasemalt seda rõhutanud ja kordan ka praegu – Eesti seadused peavad olema keskmisele inimesele arusaadavad ja lihtsasti loetavad. Tänasel ümarlaual tehti tõsist kriitikat, et uus korteriomandi- ja korteriühistuseadus seda kahjuks ei ole,” lisas Särgava. 

Revisjonikomisjoni esimehe sõnul valmib koosoleku täielik kokkuvõte lähiajal ja see saadetakse kõigile osalejatele ning avaldatakse internetis.

Kommentaarid puuduvad