Homme
12. juul
15...21
9...15
Ülehomme
13. juul
16...21
7...15

Eesti

Tallinna lennujaam oli mullu reisijate arvult EL-i 114. lennujaam

Foto: Hendrik Osula/Delfi
16:42 06. detsember 2018
Autor: BNS

Lennart Meri Tallinna lennujaam oli 2017. aastal reisijate arvu poolest Euroopa Liidu 114. lennujaam, teenindades aastaga 2,6 miljonit reisijat.

Riia lennujaam omas samas 66. positsiooni, teenindades aastaga 6,1 miljonit reisijat. Vilniuse lennujaam oli aga 3,8 miljoni reisija juures 95. kohal. Läti pealinna lennujaamas kasvas reisijate arv seejuures võrreldes 2016. aastaga 12,9 protsenti, Leedu omas kahanes lennureisijate arv aastavõrdluses aga 1,4 protsenti, selgub Eurostati andmetest.

Esikohal oli jätkuvalt 78 miljoni reisijaga Londoni Heathrow lennujaam, kus aastane kasv oli 3 protsenti. Seejuures lennati antud lennujaamast ka kõige enam liidust välja, mida tehti 46 miljoni reisija poolt. 

Teisel kohal oli 69 miljoni reisijaga ja 5-protsendilise kasvuga Pariisi Charles de Gaulle'i lennujaam, kolmandal kohal 68 miljoni reisijaga ja 8-protsendilise kasvuga Amsterdami Schipholi lennujaam, neljandal kohal kohal 64 miljoni reisijaga ja 6-protsendilise kasvuga Frankfurdi Maini lennujaam ning viiendal kohal kohal 52 miljoni reisijaga ja 6-protsendilise aastakasvuga Madridi Barajase lennujaam.

Kõige enam kasvas lennureisijate arv aga Varssavi Chopini lennujaamas, kus aastane kasv ol 23 protsenti 15,6 miljoni reisijani. 19-protsendilise kasvuga järgnesid Lissaboni ja Praha lennujaam, kus reisijate arv kasvas vastavalt 26,7 ja 15,4 miljonini.

Euroopa Liidus tervikuna kasvas möödunud aastal lennureisijate arv 7 protsenti 1,04 miljardi reisijani. Seejuures oli Eesti 19-protsendilise kasvuga selles arvestuses edetabeli esirinnas, jagades Luksemburgi, Bulgaaria ja Tšehhiga teist kohta. Kõige enam kasvas reisijate arv aga Sloveenias, kus kasv oli 20 protsenti 1,7 miljoni reisijani. 


Kommentaarid

Kommentaare 0
Ole esimene ja lisa oma kommentaar!