Uus jalaväerühm võtab Malis teenistusülesandeid üle

BNS

Kaks nädalat tagasi Malisse operatsioonile Barkhane suundunud Eesti jalaväerühm Estpla-28 sooritas ühispatrulli koos Malis teenistust lõpetava rühmaga, teatas kaitseväe peastaap.

Eesti jalaväerühm Estpla-28 külastas ühispatrulli käigus Gao-s kahte linnaosa, suheldi kohalikega ning näidati eestlaste kohalolu. Rühmaülem nooremleitnant Mart Voolaiu sõnul olid kõik patrulli käigus kohatud linnaelanikud väga sõbralikud ning altid juttu rääkima.

Estpla-28 võtab lahingvastutust üle Malis juba augusti kuust teeninud rühmalt Estpla-26. Eestlaste ülesandeks Malis on Gao linnas asuva Prantsusmaa välibaasi ja selle lähiümbruse julgeoleku tagamine. Kohalike olude ja eripäradega harjumise lihtsustamiseks mehitatakse ühiselt baasi julgestusposte ja pääslaid ning patrullitakse Gao sõjaväebaasi ümbruses. Jalaväerühm Estpla-26 lõpetab oma neli kuud kestnud missiooni tuleva nädala lõpus, mil siirdub tagasi Eestisse.

Operatsioonil Barkhane teeniva kontingendi tuumiku moodustab jalaväerühm Estpla-28, mis koosneb enamjaolt Scoutspataljoni C-kompanii võitlejatest. Rühma toetab kohapeal mehaanikutest, logistikutest, sidemeestest ja meedikutest koosnev toetuselement.

Operatsioon Barkhane on Prantsusmaa juhitav mässutõrjeoperatsioon Saheli piirkonnas mille eesmärgiks on toetada viie riigi, Mauritaania, Mali, Burkina Faso, Nigeri ja Tšaadi võitlust islamiäärmuslastega ning seeläbi tõkestada ka Euroopa-suunalist ebaseaduslikku immigratsiooni ja inimkaubandust.

Kommentaarid puuduvad