Karusloomafarmide vastased kutsuvad poliitikutele survet avaldama

Seitsmesed

Loomakaitseorganisatsioon Nähtamatud Loomad kutsub inimesi kampaanias "Aitan karusloomi" võtma ühendust poliitkutega, kes seni karusloomafarmide sulgemist toetanud ei ole, sest lähiajal peaks sellekohane eelnõu jõudma riigikogus hääletusele, vahendab BNS.

"Uuringud on korduvalt näidanud, et valdav osa eestlastest karusloomafarme ei toeta ning nüüd on inimestel viimaks võimalus oma hääl meie kodulehe abiga kergemini kuuldavaks teha," ütles kampaaniajuht Elina Aru. Ta kutsub inimesi empaatiale ja viitas hiljutistele uuringutele, mille kohaselt ei suudeta Eestis tegutsevates karusloomakasvandustes täita isegi intensiivpidamise tingimustele vastavaid nõudeid.

Kampaania eesmärk on inimesi eelnõust teavitada ning julgustada farmide sulgemise toetajaid poliitikutele survet avaldama. Sarnase eelnõu hääletas riigikogu 2017. aastal menetlusest välja. Kampaanias on välja toodud nimekiri riigikogu liikmetest, kes eelmisel hääletusel farmide sulgemist ei toetanud või hääle andmata jätsid. Eelnõu tagasilükkamist toetas eelmisel aastal 49 liiget, sealhulgas Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna juht Mart Helme, Isamaa fraktsiooni liige Maire Aunaste ja Reformierakonna fraktsiooni liige Urve Tiidus.

Eelnõu annaks ettevõtetele viie aastase ümberkohanemise aja ning puudutab peaasjalikult Soome kapitalile kuuluvat Balti Karusnahk AS-i, mille turuosa on 90-95 protsenti kogu Eesti toodangust. Eestis on 2015. aasta andmetel neli mingi- ja rebasefarmi ning 27 tšintšiljafarmi, kus hoitakse vangistuses kuni 200 000 karuslooma.

Üle maailma tuleb järjest enam teateid riikidest, kus karusloomafarmid eelkõige eetilistel põhjustel keelustatakse, seal hulgas Inglismaa ja Põhja-Iirimaa, Austria, Horvaatia, Holland ja Belgia. Poliitikule saab kirjutada SIIN!

Kommentaarid puuduvad