Keskkonnakomisjoni esimees karusloomafarmidest: meie suhtumine loomadesse näitab kokkuvõttes suhtumist inimestesse

Sven Soiver

Riigikogu keskkonnakomisjon käis täna Karjaküla karusloomafarmis, et vaadata oma silmaga üle farmi olukord ja arutada selle taustal edasi, kas karusloomade kasvatamine tuleks Eestis keelata või mitte.

Kui oled karusloomakasvatuste vastu, siis osale loomakaitseorganisatsioon Nähtamatud Loomad algatatud kampaanias "Aitan karusloomi"!

Kampaania kutsub üles võtma ühendust poliitkutega, kes seni karusloomafarmide sulgemist toetanud ei ole, sest lähiajal peaks sellekohane eelnõu jõudma riigikogus hääletusele.

"Uuringud on korduvalt näidanud, et valdav osa eestlastest karusloomafarme ei toeta ning nüüd on inimestel viimaks võimalus oma hääl meie kodulehe abiga kergemini kuuldavaks teha," ütles kampaaniajuht Elina Aru. Ta kutsub inimesi empaatiale ja viitas hiljutistele uuringutele, mille kohaselt ei suudeta Eestis tegutsevates karusloomakasvandustes täita isegi intensiivpidamise tingimustele vastavaid nõudeid.

Üle maailma tuleb järjest enam teateid riikidest, kus karusloomafarmid eelkõige eetilistel põhjustel keelustatakse, seal hulgas Inglismaa ja Põhja-Iirimaa, Austria, Horvaatia, Holland ja Belgia. Poliitikule saab kirjutada SIIN!

 

 

 

[embed]http://www.tv3play.ee/play/10300698[/embed]

Kommentaarid puuduvad