Täna
17. juun
17...26
10...16
Homme
18. juun
18...25
10...15

Eesti

Ettevaatust! Sotsiaalmeedias levib lapsi hirmutav ähvardusmäng Mamo

Foto: ERR
18:12 12. detsember 2018
Autor: Seitsmesed

Ka Eesti lapsi on kimbutama hakanud uus rahvusvaheline küberkiusamise "mäng", kus hirmuäratava välimusega väljamõeldud tegelane Momo annab sotsiaalmeedia platvormi kaudu kasutajatele võikaid ülesandeid, ähvardades nende täitmata jätmisel kasutaja tappa. Üle maailma on teatatud mitmetest Momoga seostatud teismeliste enesetappudest, ehkki ametlikku kinnitust neile ei ole.

"Momo väljakutse" levib sotsiaalmeedias nutitelefonide kaudu. Pärast seda, kui telefonikasutaja võtab WhatsApp'i rakenduse kaudu vastu kontaktisoovi Momo-nimeliselt tegelaselt, hakkab ta saama häiriva sisuga ähvardusi, millega teda sunnitakse täitma ridamisi ohtlikke ülesandeid. Ähvardustega käivad kaasas ka õõvastad või hirmutavad pildid. Lapsed, kellele Momo mõjub hirmutavalt, ei julge ülesandeid täitmata jätta. Seega mõjutab "mäng" laste psüühikat ja mängib nende hirmutundel.

Refereeritud ERR'ist


Kommentaarid

Kommentaare 0
Sinu nimi:*
Telefon:
Kommentaar:*
Ole esimene ja lisa oma kommentaar!

Kerro kuu
Mida toob juunikuu Sinu tähemärgile?