Täna
26. juun
17...24
11...17
Homme
27. juun
14...18
12...16

Eesti

Kodulähedase lasteaiakoha tagav eelnõu läbis esimese lugemise

Foto: Raido Vint/Delfi
17:21 13. detsember 2018
Autor: BNS

Riigikogu neljapäevasel istungil läbis esimese lugemise eelnõu, mis näeb ette tagada kodulähedane tasuta lasteaiakoht kõigile lastele üle Eesti.

Eelnõu seletuskirja järgi tahetakse eelnõuga vähendada lapsevanemate majanduslikku koormust, mis on seotud eelkooliealiste laste haridus-, hoiu- ja ülalpidamiskuludega. Eelnõuga kaotatakse lapsevanemate jaoks kohustus tasuda lasteaia kohatasu. Samuti on eelnõu eesmärk näidata, et riik väärtustab pere ning peab demograafia küsimusi oluliseks.

Eelnõu algatajate nimel võttis sõna Enn Meri, kes tutvustas eelnõu sisu ja eesmärke. Ta tõi välja, et kõigil lastel peab olema võimalik käia tasuta kodulähedases lasteaias.

Kultuurikomisjoni liige Heljo Pikhof andis ülevaate istungil arutatust ja tutvustas ministeeriumi esindajate seisukohti. Pikhof tõi välja, et komisjoni ettepanek oli eelnõu esimesel lugemisel tagasi lükata.

Läbirääkimistel võtsid sõna Jürgen Ligi Reformierakonna fraktsioonist, Heljo Pikhof Sotsiaaldemokraatliku Erakonna fraktsioonist, Krista Aru Vabaerakonna fraktsioonist ja Aadu Must Keskerakonna fraktsioonist.

Juhtivkomisjon tegi ettepaneku Eesti Vabaerakonna fraktsiooni algatatud koolieelse lasteasutuse seaduse muutmise seaduse eelnõu esimesel lugemisel tagasi lükata. Ettepaneku poolt hääletas kolm riigikogu liiget, vastu oli 50 liiget ja erapooletuid liikmeid oli kaks. Ettepanek ei leidnud seega toetust ja eelnõu läbis esimese lugemise.


Kommentaarid

Kommentaare 0
Sinu nimi:*
Telefon:
Kommentaar:*
Ole esimene ja lisa oma kommentaar!

Kerro kuu