Soomusrongi “Wabadus” on külastanud üle 4000 inimese

BNS

Soomusrongi number 7 "Wabadus" ja sellel asuvat näitust on külastanud üle 4000 inimese.

Vabadussõja 100. aastapäevaks ehitatud soomusrong liigub jaanuaris kunagisel lahinguteel Kehrast Valgani, "Wabaduse teekonnal" toimuvad ka mälestussündmused, jumalateenistused ja näidislahingud. Tänavu on riigi juubeliprogramm pühendatud Vabadussõja 100. aastapäevale.

"Juubeliaastal valminud soomusrong on väga soojalt vastu võetud. Praeguseks on soomusrongiga tutvunud üle 4000 inimese. Kõige rahvarohkemad peatused on siiani olnud Kehras ja Tapal," ütles sõjamuuseumi direktor Hellar Lill. "Ka eesootavates peatustes on rong väga oodatud, sest giidituurid täituvad suure hooga."

"Soomusrong ja sellel asuv näitus liiguvad jaanuari jooksul mööda ajaloolist lahingujoont Kehrast Valgani," sõnas riigikantselei EV100 suursündmuste juht Margus Kasterpalu. "Juba homme, 13. jaanuaril jõuab soomusrong Kaareperesse ning sellega on jaanuarikuine "Wabaduse teekond" poole peal. Veebruarist alates liigub "Wabadus" edasi mööda olemasolevaid raudteid üle terve Eesti kuni 2019. aasta lõpuni."

Soomusrong peatub kuni laupäevani Jõgeval. Pühapäeval on rong Kaareperes, eelolevast esmaspäevast kolmapäevani Tartus, 17.-24. jaanuarini Elvas, 25.-27. Pukas, 28.-30. – Sangastes ja 31. jaanuaril Valgas.

Soomusrongi teekond on osa jaanuaris toimuvast sündmuste sarjast "Wabaduse teekond", millega märgitakse 100 aasta möödumist Vabadussõjast. Jaanuari jooksul toimuvad mitmed näidislahingud, rahvamatkad ja mälestustseremooniad. 

Soomusrong number 7 "Wabadus" valmis Eesti Vabariik 100 korraldustoimkonna, sõjamuuseumi ja Operaili koostöös. Soomusrongi ja -auto liikumisse "Wabaduse" teekonnal annavad oma panuse Eesti Raudtee, Kaitseliit, USS, kohalikud omavalitsused ja mitmed muuseumid. Vabadussõja ajalugu tutvustava näituse on koostanud Eesti Sõjamuuseum.

Kommentaarid puuduvad