Homme
27. aug
20...26
8...17
Ülehomme
28. aug
20...26
10...18

Eesti

Tallinna Sadama reisijate arv jõudis mullu rekordilise 10,6 miljonini

Foto: Andres Putting/Delfi
12:12 12. jaanuar 2019
Autor: BNS

Tallinna Sadama reisijate arv jõudis pärast 11 järjestikust kasvuaastat mullu rekordilise 10,6 miljonini.

Lõppenud aastal läbis Tallinna Sadama sadamaid 10,6 miljonit reisijat, mis on 60 tuhat reisijat ehk 0,6 protsenti rohkem kui 2017. aastal. Lõppenud aasta kruiisireisijate arv oli rekordiline, Soome suunal reisis sama palju inimesi kui aasta varem, teatas Tallinna Sadam. Ettevõtte kommertsjuhi ja juhatuse liikme Margus Vihmani sõnul kasvas Tallinna Sadama reisijate arv eelkõige tänu rekordilisele kruiisireisijate arvule.

"Suvise kruiisihooaja jooksul peatusid kruiisilaevad Tallinnas kokku 339 korral ja tõid siia 635 068 reisijat, mis oli 28 külastust ja üle 70 tuhande reisija rohkem kui 2017. aastal. Soome suunal reisis lõppenud aastal 8,83 miljonit inimest, mis on 2017. aastaga praktiliselt võrdne tulemus. Tallinn-Stockholm liinil reisis 1,03 miljonit inimest ning Tallinn-Peterburi liinil 85 tuhat inimest," ütles Vihman.

"Saime aasta lõpus valmis uue reisijate andmete statistika rakenduse, mis annab meile huvitavat infot nii sadamat läbivate reisijate kodakondsuse kui ka  vanuse ja soo kohta. Rakendus hõlmab andmeid alates 2018. aasta aprillist. Selle põhjal saame välja lugeda näiteks seda, et kõikide perioodil aprill kuni detsember sadamaid läbinud reisijate seas oli kõige enam ehk 42 protsenti Soome kodakondsusega inimesi, neile järgnesid Eesti kodakondsusega reisijad 24 protsendiga, Saksamaa kodakondsed 5 protsendiga, USA 3,5 protsendiga ja Rootsi kodakondsusega reisijad 2,8 protsendiga. Kõikidest reisijatest moodustavad kõige suurema osa meesterahvad vanuses 35-39," rääkis Vihman.

2018. aasta populaarseim laev oli Tallinki Tallinn-Helsingi liinil seilav Megastar, mille pardal reisis aastaga kokku 2,067 miljonit inimest. Eckerö Line’i Soome vahet sõitev Finlandia oli 1,860 miljoni reisijaga populaarsuselt teine, kolmanda tulemuse tegi Tallinki Soome suunal sõitev Star 1,754 miljoni reisijaga ning Viking Line’i Viking XPRS oli 1,743 miljoni reisijaga populaarsuselt neljas.

Tallinki osakaal oli aastasest reisijatearvust 57 protsenti, järgnesid Viking Line 18, Eckerö Line 18 ja Moby SPL ühe protsendiga. Kõikidest reisijatest moodustas kruiisireisijate arv 6 protsenti.

Lõppenud aasta jooksul külastasid reisilaevad Tallinna Sadama sadamaid kokku 5898 korral.


Kommentaarid

Kommentaare 0
Sinu nimi:*
Telefon:
Kommentaar:*
Ole esimene ja lisa oma kommentaar!

Mida toob augustikuu Sinu tähemärgile?