Tallinn plaanib Kadriorus käiku panna isejuhtiva bussi

Seitsmesed

Tallinna linnavõim soovib juba alatesa tänavu 1. aprillist panna Kadriorus Weizenbergi tänava ja Kumu kunstimuusumi vahet sõitma isejuhtiva bussi, vahendab BNS.

Tallinna transpordiamet koostöös Tallinna Ülikooliga (TalTech) osaleb isejuhtiva bussi projektis nimega „Sohjoa Baltic“. Sohjoa Baltic uurib, tutvustab ja pilotiseerib isejuhtivaid elektrilisi minibusse kui osa ühistranspordist, eelkõige niinimetatud esimese või viimase miili ühenduse võtmes.

Projekt loob kompetentsi selleks, et organiseerida ühistransporti keskkonnasõbralikult ja nutikalt. See pakub samuti ka õiguslikke ja organisatoorseid juhiseid, kuidas isejuhtivate sõidukite teenuseid kõige efektiivsemal moel korraldada. Sohjoa Baltic toob väikesed isejuhivad bussid näidismarsruutidele kuues Läänemere piirkonna linnas.

„Ettenägelik on maailma transpordi- ja logistika arengutes kaasa lüüa ning seda mitte ainult poliitiliselt, vaid ka tehnoloogiliselt, juriidiliselt ja väärtusloomes ja teistele riikidele suuna näitajana,“ kommenteeris Tallinna Kalle Klandorf

Ta lisas, et Tallinnas läbi viidav Sohjoa Balticu projekt on üks teerajaja sellistes innovaatilistes lahendustes.

Kommentaarid puuduvad