Homme
19. aug
18...25
13...18
Ülehomme
20. aug
19...24
8...16

Eesti

Jüri Ratas avab Dubais EAS-i esinduse

Foto: Karin Kaljuläte/Delfi
12:37 09. veebruar 2019
Autor: BNS

Peaminister Jüri Ratas sõidab laupäeval Araabia Ühendemiraatidesse Dubaisse, kus peab pühapäeval kõne konverentsil "World government summit", mille ametlik külalisriik Eesti tänavu on, ja avab Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse (EAS) esinduse Dubais.

"Pärsia lahe piirkond muutub meile majanduslikult järjest olulisemaks," vahendas valitsuse kommunikatsioonibüroo BNS-ile Ratase sõnu. "Siin tegutsevad juba paljud Eesti ettevõtted ja meie vastu tuntakse suurt huvi. Eesti ja Araabia Ühendemiraatide suhetes on palju kasutamata võimalusi. Riigid võiksid rohkem koostööd teha info- ja kommunikatsioonitehnoloogia, innovatsiooni, logistika, toidu- ja kaitsetööstuse ning teistes valdkondades. EASi esindaja saab kindlasti meie ettevõtjaid abistada ärikontaktide loomisel ja uuele turule sisenemisel."

Lisaks kohtub Ratas Dubai šeigi Mohammed bin Rashid Al Maktoumi ning Costa Rica ja mitmete teiste riikide esindajatega. Suvel avab Eesti Ühendemiraatide pealinnas Abu Dhabis saatkonna.

Konverentsil ja esinduse avamisel osalevad veel ettevõtlus- ja infotehnoloogia minister Rene Tammist ning riigikantselei, majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi ja EAS-i esindajad ning Eesti ettevõtjate äridelegatsioon.

"World government summit" on Araabia Ühendemiraatide valitsuse korraldatav avaliku sektori innovatsiooni ja inimkonna tulevikuteemade arutamise kõrgetasemeline konverents, kus osaleb 4000 inimest ligi 150 riigist. Lisaks on kohal esindajad mitmetest rahvusvahelistest organisatsioonidest, nagu ÜRO, Rahvusvaheline Valuutafond ning Majandusliku Arengu ja Koostöö Organisatsioon.


Kommentaarid

Kommentaare 0
Sinu nimi:*
Telefon:
Kommentaar:*
Ole esimene ja lisa oma kommentaar!

Mida toob augustikuu Sinu tähemärgile?