Homme
19. aug
18...25
13...18
Ülehomme
20. aug
19...24
8...16

Eesti

Riik tänas juubelimatkade sarja korraldajaid

Foto: Eero Vabamägi/Delfi
16:01 09. veebruar 2019
Autor: BNS

Loodusmuuseumis tänati laupäeval riigi juubelimatkade korraldajaid, kelle abil sai teoks matkasari, mis viis huvilised ligi 300 eriilmelisele loodusretkele.

"EV100 juubelimatkade sari viis juubeliaastal kümned tuhanded inimesed Eesti looduse mitmekesisust nautima," ütles Eesti Vabariik 100 programmijuht Maarja-Liisa Soe pressiteate vahendusel. "Ligi 300 matka olid väga erinevad ja loodan südamest, et iga huviline leidis endale mõnusa väljakutse ning nautis seda kogemust täiest südamest.“

"Juubelimatkade raames pakkus erinevaid matku kokku 38 ettevõtet," märkis Eesti Matkaliidu president Ingrid Kuligina, kelle sõnul viis juubelimatkade sari omavahel kokku kohalikud matkakorraldajad ja Eesti inimesed. "Erakordne kogemus oli üle-eestiline jõulumatk, kus samal päeval matkas üle 10 500 inimese. Tähelepanuväärsed sündmused olid kindlasti veel RMK suur ühismatkamine ja matkapidu, Eesti looduse päeva matkad ning Eesti Matkaliidu Estonia mäetipu vallutamine."

Juubeliaasta jooksul toimusid EV100 juubelimatkade sarjas retked vooluveekogudel, looduskaitse- ja seiklusmatkad, avavete- ja pärimusmatkad, ratta- ja tõukerattamatkad, loodusvaatlus- ja korilusmatkadel, rabamatkad, auto- ja motomatkad ning tõukekelkude ja uisumatkad. Augustis avas kingitusena riigi 100. sünnipäevaks oma matkarajad riigimetsa majandamise keskus (RMK).


Kommentaarid

Kommentaare 0
Sinu nimi:*
Telefon:
Kommentaar:*
Ole esimene ja lisa oma kommentaar!

Mida toob augustikuu Sinu tähemärgile?