Reps: Tallinna Ülikool võtab plagiaadikahtlust väga tõsiselt

Seitsmesed

Haridus- ja teadusminister Mailis Reps kinnitas, et Tallinna Ülikool võtab poliitik Rainer Vakra lõputöö plagiaadikahtlusi väga tõsiselt, vahendab BNS.

Reps sõnas valitsuse pressikonverentsil, et ülikoolide kasutus on tänapäeval erinevad ja väga efektiivsed arvutiprogrammid, mis aitavad plagiaate tuvastada. Repsi sõnul tegelevad kõrgkoolid ise plagiaadikahtluste uurimisega, sealhulgas ka tagantjärele.

"Nüüd on ka Tallinna Ülikool kinnitanud, et võtavad signaali [Vakra plagiaadikahtlust] väga, väga tõsiselt, sest see on ülikooli maine küsimus," sõnas Reps.

Reps nentis, et viitamissüsteemid võivad olla erinevad. Ta tõi oma kogemuse põhjal välja, et näiteks Ameerika Ühendriikides on nõuded viitamisele karmimad, samas Euroopas samas paindlikumad. "Aga see ei laiene lehekülgede kaupa teksti võtmisele," lisas ta.

Peaminister Jüri Ratas nentis, 16-19 aastat tagasi olid infotehnoloogilised võimalused plagiaati kindlaks teha kindlasti väiksemad kui tänapäeval, kuid ka toona olid olemas konkreetsed reeglid viitamise osas.

Eesti Ekspress kirjutas kolmapäeval, et Sotsiaaldemokraatliku Erakonna ühe juhtfiguuri Rainer Vakra ülikooli lõputöö on maha kirjutatud Säästva Eesti Instituudi raportitest. Muu hulgas omastas Vakra teise üliõpilase tehtud uurimuse ja esitas selle enda töö pähe.

Kommentaarid puuduvad