Uuring: Reformierakond rebis end taas Keskerakonnast ette

Seitsmesed

Ühiskonnauuringute Instituudi tellimusel Norstati läbiviidud uuringust selgub, et Keskerakonna ja Reformierakonna tihe rebimine valimisvõidu üle jätkub, kusjuures esmaspäevaks olid reformierakondlased taas liidriks tõusnud, vahendab BNS.

Esmaspäevase seisuga toetas Reformierakonda 30,6 protsenti valijatest ning Keskerakond jäi neist maha juba 3,2 protsendi võrra. Kolmandal kohal on EKRE 17,6 protsendiga, neljas Sotsiaaldemokraatlik Erakond 9,1 protsendiga ning viies Isamaa 7,7 protsendiga. Eesti 200 jääks Norstati uuringu järgi riigikogust välja, omades esmaspäevase seisuga 2,6 protsendi valijate toetust. Roheliste toetusprotsent püsib 2,1 juures.

Ühe nädalaga ehk küsitlusperioodidel 28. jaanuarit 4. veebruarini ning 4. veebrurist 11. veebruarini on erakondade toetusprotsentides toimunud kolm märkimisväärset muutust. Keskerakonna toetus on langenud kolme protsendi võrra 30,-lt 27,4-le, Reformierakonna toetus on tõusnud nelja võrra 26,6-lt 30,6-le ning EKRE toetus on tõusnud samuti nelja protsendi võrra 13,3-lt 17,6-le. Ülejäänud erakondade toetus pole märkimisväärselt kõikunud.

Kommentaarid puuduvad