Alates laupäevast saab välisesindustes valimas käi

BNS

Välismaal elavad või reisil viibivad hääleõigusega Eesti kodanikud saavad laupäevast kuni eeloleva neljapäevani välisesindustes riigikogu valimistel hääletada – kokku on 35 riigis avatud 40 hääletamispunkti.

Esindus peab selles ajavahemikus vähemalt kahel päeval hääletamist võimaldama, teatas riigi valimiskomisjon. Täpsema info hääletamist korraldavate riikide kohta leiab välisministeeriumi kodulehelt https://vm.ee/et/valimistel-osalemine.

Lisaks esindustes hääletamisele sai välismaal ka kirja teel hääletamist taotleda ning alates 21. veebruarist on võimalik e-hääletada. Alaliselt elab välisriikides 77 881 Eesti kodanikku.

Lisaks saavad alaliselt välismaal elavad valijad 21.-27. veebruarini hääletada Eestis väljapool elukohta avatud jaoskondades.

Kommentaarid puuduvad