Homme
22. mai
16...27
9...16
Ülehomme
23. mai
13...23
10...15

Eesti

Kaitseliidu taastamist tähistatakse matka ja isamaalise räpiga

Foto: Arno Mikkor/Delfi
12:56 17. veebruar 2019
Autor: BNS

Pühapäeval möödub 29 aastat Kaitseliidu taasloomisest, mida tähistatakse piduliku rivistusega Järvakandis, rahvamatkaga Järvamaal ning muusikalise kingitusega noorelt kaitseliitlaselt. 

Kell 10 toimus Rapla maleva eestvedamisel tseremoonia Järvakandi rahvamajas, kohas, kus Kaitseliidu tegevus taastati. Kell 11 startis traditsiooniline Järva maleva korraldatud admiral Johan Pitka nimeline rahvamatk marsruudil Jalgsema-Peetri. Kolmeteistkümnendat korda toimuva jalgsimatkaga tähistatakse Kaitseliidu taasloomist ja admirali 147. sünniaastapäeva.

Aktiivne Tallinna maleva noor kaitseliitlane Henri-Georg Eiche on Kaitseliidule ja Eesti Vabariigile pühendanud sütitava muusikavideo „Meie reliikvia on Vabadus“, mis jõudis laiema avalikkuse ette pühapäeva hommikul, kui Henri-Georg ise on metsas Kaitseliidu õppustel. Video avaldati Kaitseliidu kodulehel.  

Kaitseliit oli esimene riigikaitsestruktuur, mis taastati poolteist aastat enne Eesti iseseisvuse taastamist. 17. veebruaril 1990. aastal otsustasid 125 Järvakanti kogunenud inimest taastada Kaitseliidu üleriigilise organisatsioonina ning vastu võeti ka Kaitseliidu ajutine põhikiri. 

Praegu on Kaitseliidul pea 16 000 liiget, koos Naiskodukaitse, Kodutütarde ja Noorte Kotkastega kuulub Kaitseliitu perre üle 26 000 inimese.


Kommentaarid

Kommentaare 0
Sinu nimi:*
Telefon:
Kommentaar:*
Ole esimene ja lisa oma kommentaar!

Mida toob maikuu Sinu tähemärgile?
Kerro kuu