Puuduses inimeste vabariigi sünnipäevapidu ootab toiduannetusi

Seitsmesed

Oleviste Hoolekanne korradab reedel taas puuduses inimeste vabariigi sünnipäevapeo ning ootab väärika laua katmiseks sinna toiduannetusi, vahendab BNS.

Juba 17 aastat on Oleviste Hoolekanne korraldanud koduta ja vähekindlustatud inimestele pidulikku vabariigi aastapäeva kontsert-jumalateenistust ning samalaadset üritust ka jõulude ajal. Seekord toimub üritus reedel algusega kell 12 Oleviste kirikus, kus on pidulik teenistus kohvilauaga. Nii soovivad korraldajad pakkuda elu hammasrataste vahele jäänud inimestele pisut rõõmu ja hoolt. 

Oleviste Hoolekanne leiab, et märgata tuleb igat inimest ja vaesuses elavate Eesti elanike muresid lahendada süsteemselt. „Tahame rõhutada alla vaesuspiiri elavatele inimestele, et nad ei ole riigi pidupäeval üksinda. Oma riik on kallis, nii ka selles riigis elavad inimesed. Mõlemat tuleb hoida ja nende eest hoolitseda. Meeles pidades, et vabadus ja meie oma riik ei ole midagi iseenesestmõistetavat. See on ka meie ürituse mõte ja eesmärk – ikka selleks, et jaksaksime kõik koos Eesti vabariigi järgmises sajas sammuda,“ ütles Oleviste Hoolekande eestvedaja Riina Solman. 

„Oleviste kirikusse on 22. veebruariks oodatud kõik toiduannetused: koogid, kringlid, pirukad, võileivad, puuviljad, kommid, küpsised. Ära võib tuua ka selle toidukraami ja hoidised, mis kodudes kasutuseta seisavad. Koduta inimesed on tänulikud kõige eest, mida neile järgmisteks päevadeks teele kaasa pakitakse," märkis Solman. 

Kontsert-jumalateenistusele tuleb lauluga rõõmustama ürituse patroon Reet Linna, sõduriema Reet Kaljula juhendamisel esinevad muusikaga ajateenijad kaitseväest. Üles astub Raimondo Laikre ja Oleviste koguduse liiget Tuuli Heeney. 

„Kirikusse võib tuua ka riideannetusi. Palume silmas pidada, et kodutud vajavad riideid ja jalanõusid, millega külma ilmaga tänavatel viibida. Soojad sallid, mütsid, sokid, kindad, saapad, dressid, teksad, kampsunid on teretulnud ja need võetakse tänuga kaasa,“ lisas Solman.

Oleviste kogudus võtab toiduannetusi ja ka riideannetusi vastu igapäevaselt, võimalus on ette helistada koguduse telefonil 6412241 või kirjutada aadressil [email protected].

Kommentaarid puuduvad