Tallinna Lennujaama juht Mürk-Dubout liitub Tallinki juhatusega

Seitsmesed

Tallink Grupi nõukogu valis ettevõtte juhatuse liikmeks senise Tallinna Lennujaama juhi Piret Mürk-Dubout', kes asendab omal soovil juhatusest lahkuva Andres Hundi, vahendab BNS.

Lennujaama juhina jätkab Mürk-Dubout aprillini. Tallinna Lennujaama kommunikatsioonijuht Margot Holts ütles BNS-ile, et firma nõukogu plaanib konkursi uue juhi leidmiseks välja kuulutada lähiajal.

Alates 15. aprillist on Tallinkil viieliikmeline juhatus, kuhu kuuluvad Paavo Nõgene, Lembit Kitter, Kadri Land, Harri Hanschmidt ja Mürk-Dubout, teatas laevafirma börsile.

"Olen viimased kolm aastat koos meeskonnaga töötanud selle nimel, et meie riigi üks olulisemaid väravaid areneks ning annaks edasi positiivseid emotsioone nii eestlastele kui ka meie külalistele," ütles Mürk-Dubout pressiteate vahendusel.

"Lennujaama reisijate arv on selle aja jooksul kasvanud pea kolmandiku võrra ning oleme viinud ellu mahukaid ehitustöid, viimati valmis aastavahetusel Eesti suurim parkimismaja. Oleme käivitanud reisiterminali laiendamise protsessi, et olla valmis reisijate arvu kasvuks ning kindlustada lennujaama äriline jätkusuutlikkus ka tulevikus. Seega on käes sobiv hetk anda teatepulk üle järgmisele juhile ning panna end ise proovile uues valdkonnas," selgitas Mürk-Dubout.

Piret Mürk-Dubout omab pikaaegset rahvusvahelist kogemust müügi ja turunduse valdkonnas ning ettevõtete juhtimises. Mürk-Dubout on 2016. aastast olnud Tallinna Lennujaam AS-i ettevõtte juhatuse esimees, teatas Tallink börsile.

Tallinna Lennujaama nõukogu esimehe Märten Vaikmaa sõnul on Tallinkisse lahkuva juhi panus lennujaama arengusse olnud erakordne.

"Kolm aastat tagasi võttis Piret lennujaama juhtimise üle vahetult enne lennujaama ajaloo suurimate ehitusprotsesside algust ning suure töö tulemusena on Tallinna Lennujaam valitud ka Euroopa parimaks lennujaamaks," ütles Vaikmaa. "Kõik projektid on edukalt ellu viidud, lennujaama reisijate arv on kerkinud kolme miljoni reisijani ning paigas on lennujaama pikaajaline arengustrateegia, mille alusel saab lennujaama tegevust planeerida järgmisteks aastakümneteks," lisas Vaikmaa.

Tallinki juhi Paavo Nõgese sõnul toob Mürk-Dubout' Tallinki kollektiivi uusi mõtteid, teadmisi ja energiat ning tema vastutusaladeks saavad valdkonnad, kus ta on varasemalt enim saavutanud ning on tema tugevused.

"Piret Mürk-Dubout on väga pikaajalise ja laia rahvusvahelise kogemusega Eesti tippjuht. Minu sooviks oli Tallinki juhatust täiendada rahvusvahelise müügi ja turunduse taustaga inimesega, kellel oleks töökogemus ka väljaspool Eestit. Lisaks pikaaegsele kogemusele Eesti telekommunikatsioonisektoris on Piret töötanud ka Telia asepresidendina Rootsis, vastutades 18 riigi strateegilise tegevuse eest," ütles Tallink Grupi juhatuse esimees Paavo Nõgene. 

"Andres Hunt tegi otsuse pärast pikki aastaid Tallink Grupist lahkuda ja kaaluda uusi võimalusi. Tallink Grupi juhatuse ja kogu Tallink Grupi pere nimel soovin ma Andresele edasiseks kõike head ning tänan teda pikaaegse ja märkimisväärse panuse eest meie ettevõtte arengusse," ütles Nõgene.

Uus juhatuse liige on varem töötanud mitmetel juhtivatel ametikohtadel Telia grupi ettevõtetes. Ta oli aastatel 2014-2016 Telia Sonera Eesti asepresident. Enne seda töötas taaastatel 2013-2014 Stockholmis TeliaSonera AB-s grupi asepresidendina, vastutades 18 riigi kaubamärkide ja turundusstrateegia eest.

Aastatel 2010-2013 töötas ta samas ettevõttes äriarenduse juhina ja asepresidendina, vastutades 18 riigi brändide arengu ja korporatiivse turundusstrateegia eest. Aastatel 2010-2013 töötas ta Stockholmis samas ettevõttes äriarenduse juhina ja asepresidendina, vastutades Baltiriikide ja Põhjamaade äriarenduse tegevuste eest.

Aastatel 2007-2011 töötas Mürk-Dubout AS Eesti Telekom strateegiajuhina ning oli aastatel 2008-2010 ka Serenda Investment OÜ nõukogu esimees. Aastatel 2004-2011 oli ta Eesti juhtiva mobiilioperaatori AS EMT juhatuse liige ning turundusdirektor ning enne seda, aastatel 1999-2004 juhtiva andmesideteenuseid ja kõnelahendusi pakkuva AS Elion Ettevõtted kommunikatsioonijuht.

Piret Mürk-Dubout on töötanud ka Eesti siseministeeriumis avalike suhete ja sisekommunikatsioonijuhina, PR ettevõttes Hill & Knowltoni vanemprojektijuhina, majandusuudiste toimetajana-saatejuhina Eesti Reklaamitelevisioonis, CNN maailmauudiste korresponendina CNN Internationalis USA-s ning sotsiaal- ja poliitiliste uudiste toimetajana Eesti Rahvusringhäälingus.

Mürk-Dubout omab ärijuhtimise magistrikraadi Estonian Business School'ist (EBS), diplomit õigusteaduse valdkonnas Tartu Ülikoolist ning meedia ja kommunikatsiooni magistrikraadi Tartu Ülikoolist.

Tallinki uue juhatuse liikme volitused algavad alates 15. aprillist ning kehtivad kolm aastat. Piret Mürk-Dubout ei oma AS Tallink Grupi aktsiaid.

Kommentaarid puuduvad