Homme
22. mai
16...27
9...16
Ülehomme
23. mai
13...23
10...15

Eesti

Märtsi alguses saab Aegviidu kandis koos presidendiga matkata

Foto: Andres Putting/Delfi
12:02 23. veebruar 2019
Autor: BNS

Märtsi teisel päeval täpselt kell 11.45 algab nagu tavaks Aegviidu raudteejaama juurest kümnekilomeetrine matk, mis kulgeb mööda Presidendirada – Nelijärvet pidi Jänedani välja, kirjutab Virumaa Teataja. 

Nagu nimigi ütleb, on kõigi eelduste kohaselt matkamas maratoonarist president Kersti Kaljulaid, kellest sai ettevõtmise patroon eelmisel aastal, kui ta sõlmis Arnold Rüütliga vastava leppe, allkirjastades suusad. Kui eelmisel aastal läbis Kersti Kaljulaid teekonna jalgsi, siis seekordse 16. Presidendimatka teeb ta kõigi eelduste kohaselt läbi suuskadel.

Presidendimatka korraldaja Enno Must rääkis, et kümme kilomeetrit kulgetakse kergliiklusteel ja kauneid metsi pidi, kuid tegemist polegi kõige lihtsamini läbitava teekonnaga. “Kui pole lund, siis on libe ja pehme maapind,” ütles ta.

Teekonnal on mõned hetked ka hingetõmbeks, tavakohaselt pakutakse kõigile matkajatele Nelijärve puhkekeskuses teed ja Jänedal Musta Täku Tallis kuuma suppi. Nagu igal aastal, ootavad korraldajad rajale kõiki – ka seekord umbes tuhandet matkajat. Enno Must rääkis, et kuigi pole eelregistreerimist ega piletiostmist, on igal aastal just nii palju inimesi matkast osa võtnud.

“Saame aimu rongipiletite ja söödud supi järgi,” lausus Must. Lääne-Virumaal toimuvale Presidendimatkale tulevad pealinnainimesed rongiga, soovijad saavad end kohale ja ära lasta sõidutada ka bussiga, mis alustab teekonda Tapalt, võttes inimesi peale loomulikult väiksematest paikadestki.


Kommentaarid

Kommentaare 0
Sinu nimi:*
Telefon:
Kommentaar:*
Ole esimene ja lisa oma kommentaar!

Kerro kuu
Mida toob maikuu Sinu tähemärgile?