Tapal vahetus liitlaste lahingugrupi Ühendkuningriigi üksus

BNS

Ühendkuningriigi Yorkshire´i rügement andis Tapa linnakus neljapäeval aset aset leidnud pidulikul rivistusel vastutuse üle uuele, kuninga husaaride rügemendile.

„Meid ootab ees põnev väljakutse integreeruda 1. jalaväebrigaadi koosseisu. Kindlasti õpime koostööd tehes nii teilt kui teiega üheskoos ning omandame kogemusi, mida pakub siinne keskkond,“ ütles liitlaste lahingugrupi uus ülem kolonelleitnant Gus Tilney.

Uus rügement on oma eripäralt raskesoomusüksus, mis tähendab siinse tehnikapargi täienemist tankide näol, edastas kaitseväe peastaap. Nagu ka teistel Ühendkuningriigi üksustel, kuulub kuninga husaaride rügemendi tehnikaparki tank Challenger 2, mis on antud üksuse pearelvaks.

Kuninga husaaride rügemendi ajalugu ulatub kolmesaja aasta taha. Oma tegevusaja jooksul on ta asunud nii Põhja-Iirimaal kui Kanadas ning teenistusülesandeid on täidetud viimaste kümnendite jooksul nii Saksamaal, Bosnias ja Hertsegoviinas, Kosovos kui Iraagis.

Tapal paiknevas lahingugrupis teenib kokku üle 1000 kaitseväelase. Lahingugrupi moodustavad Ühendkuningriikide kuninga husaaride rügement ning Belgia kontingendi sõdurid.

Kommentaarid puuduvad