Täna
21. juul
22...27
10...16
Homme
22. juul
17...25
12...17

Eesti

Mikser: Helme alustas DW intervjuuga europarlamendi valimiskampaaniat

Foto: Andres Putting/Delfi
12:08 17. märts 2019
Autor: BNS

Välisminister Sven Mikseri sõnul tegi EKRE aseesimees Martin Helme Deutsche Wellele (DW) antud intervjuus europarlamendi valimiste avapaugu.

"Tuleb välja, et Eestimaal on inimesi, kes pidid ära ootama Martin Helme intervjuu Deutsche Wellele, et saada teada, et EKRE valetab," kirjutab Mikser sotsiaalmeedias. "Ja siis on inimesi, kes arvavad, et Helme pani Saksa kanalile antud intekas hullu lihtsalt seetõttu, et ei olnud veel teadlik valitsusliitu pääsemisest ja sellega kaasnevast kohustusest hakata marupopulistliku möga asemel rääkima tasakaalukat riigimehejuttu."

"Tegelikult ei juhtunud selles intervjuus midagi juhuslikku," selgitab Mikser ja lisab, et intervjuus kõlanu oli sünopsis EKRE valimisprogrammist Euroopa Parlamendi valimistel. "Või kui soovite, siis nende valimiste kampaania avapauk. Olen kindel, et täpselt sama juttu saame 26. maini veel nõrkemiseni kuulda: Euroopa Liit on monstrum, mille eesmärk on viia ellu liberaalide-globalistide halvastivarjatud maailmavalitsuslikku agendat, selle agenda keskmes on Euroopa ümberrahvastamine ja eestlaste "asendamine" mustanahaliste sisserändajatega oma põlisel kodumaal ja EKRE on ainus jõud, kes suudab selle jubeda vandenõu nurjata."

"Irooniline on see, et toda jampslikku konstruktsioonigi ei ole ekreiidid ise välja mõelnud. Punkt-punktilt samu mõtteid esitavad oma manifestides paremäärmuslased Norrast Uus-Meremaani," lõpetas Mikser enda postituse.

"Saksa telekanalile Deutsche Welle antud intervjuus moonutas Helme talle kasulikus suunas pea kõiki arve, mida võimalik, sest see materjal ei pidanud Eesti inimeste silme ette jõudma. Teisisõnu ta valetas," kirjutas Postimees Martin Helme intervjuu analüüsis. "See eristabki populiste teistest poliitilistest jõududest. Nad esitavad silmagi pilgutamata valeväiteid, et saada tähelepanu ja toetust. Sest kes neid väiteid ikka kontrollib, eriti kui ollakse väike valitsusevastane opositsioonijõud."


Kommentaarid

Kommentaare 0
Sinu nimi:*
Telefon:
Kommentaar:*
Ole esimene ja lisa oma kommentaar!

Mida toob juulikuu Sinu tähemärgile?
Kerro kuu