Meediapädevusnädal õpetab infovoost märkama usaldusväärset teavet

Seitsmesed

Esmaspäeval algab meediapädevusnädal "Enne mõtlen, siis jagan", mis õpetab infovoost märkama usaldusväärset teavet, vahendab BNS.

Meediapädevuse nädal toimub tänavu Eestis esimest korda. Selle eesmärk on tõsta laste ja noorte, õpetajate ja laiema avalikkuse teadlikkust ümbritseva teabekeskkonna võimalustest ja ohtudest, suunata tähelepanu erinevates kanalites esitatava sisu kriitilise analüüsimise vajalikkusele ning võimestada meediatarbijaid ära tundma valeuudiseid ja väärinfot.

Üheskoos pakutakse 22. märtsini erinevates Eesti linnades ja koolides teadlikkust tõstvaid ning arendavaid tegevusi.

Tänavu on peamisteks sihtrühmadek kooliõpilased, erialainimesed, nende hulgas õpetajad ja õppejõud, ning laiem avalikkus. Õpilastele korraldatakse meediaekspertide ja –tudengite läbiviidavaid meediatunde, kinokülastusi ning arutelusid, filmimeedia praktilisi töötube audiovisuaalsete oskuste arendamiseks, allikakriitilisusele suunatud teematubasid ning tutvustatakse valeuudiste äratundmiseks näpunäiteid sisaldavaid infovoldikuid.

Erialainimestele ehk õpetajatele, õppejõududele, vabakonna aktivistidele ja teistele huvilistele on mõeldud meediapädevuse alased koolituspäevad ning praktilised seminarid.

Laiemale avalikkusele on suunatud Novaatori leheküljel avaldatavad üheminutilised loengud, meediaekspertide avalikud loengud ja teadlikkust tõstvad reklaamklipid.

Kommentaarid puuduvad