Kaljulaid: rünnak meie arstkonna vastu on lubamatu

Seitsmesed

President Kersti Kaljulaid kommenteeris EKRE aseesimehe Martin Helme väljaütlemisi naistearstide suunas ning kirjutas, et rünnak Eesti arstikonna vastu on lubamatu, vahendas rahvusringhääling.

"Abordiküsimuses võib igal inimesel olla oma sisemine veendumus ja seisukoht. Kuid rünnak meie professionaalse, kutse-eetikast ja seadustest lähtuva arstkonna vastu on lubamatu sõltumata neist veendumustest. Meie kõigi ja eeskätt poliitikute vastutus on, et me oma ühiskonda katki ei teeks," kirjutas Kaljulaid oma Facebooki lehel.

President avaldas oma kommentaari samal ajal jagades linki uudistest, kus arstide liit Helme väljaütlemised hukka mõistab.
Martin Helme süüdistas teisipäeval ETV saates "Esimene stuudio" naistearste Hippokratese vande rikkumises, öeldes ka, et Eestis "tapetakse" aastas 4500 last enne kui nad jõuavad sündida.

EKRE valimisprogrammis seisab: "Seame eesmärgiks vähendada meditsiinilise põhjenduseta abortide arvu erinevate meetmete abil, muuhulgas lõpetame nende rahastamise maksumaksja raviraha eest."

Koalitsioonikõnelustel Keskerakonna ja Isamaaga see abortide rahastamist lõpetav ettepanek toetust ei pälvinud.

Kommentaarid puuduvad