Abordidebatt Vooglaid vs Oja! Peeter Oja Helme solvangust arstkonna pihta: spetsialiste sellisel viisil solvata on sigadus ja häbematus!

TV3

Eilses "Kolmeraudses" läksid vastamisi Sihtasutuse Perekonna ja Traditsiooni Kaitseks juhatuse esimees Varro Vooglaid ja näitleja Peeter Oja, kes pidasid maha tulise vaidluse valitsuskõneluste ja ühiskonna lõhestatuse teemadel. Arutelu kulmineerus aborditeemal, kui Vooglaid kinnitas, et nõustub abordi vastu oleva Martin Helmega, mis peale nimetas Oja EKRE esimehe öeldut sigaduseks. Vaata lähemalt videloost!

Arutelu jätkus, kui Peeter Oja ütlees, et ta ei nõustu väitega, et loode on veel inimene. 

Seepeale sõnas Vooglaid, et alati on olnud inimesi, kes kuulutavad teatud inimgrupi mitte-inimesteks. “Aga see on teaduslik fakt, et tegemist on inimesega. Võta lahti ükskõik milline entsüklopeediline teos anatoomia vallas või embrüoloogia vallas ja kõik ütlevad, et tegemist on inimesega. Selle üle juba ammu ei ole vaidlust. Oled sa käinud oma lastega ultrahelis? Sa ju näed, kes sulle sealt vastu vaatab? Kes see on siis, kui see ei ole inimene?” päris Vooglaid.

“Ta on loode, mitte eraldi inimene,” vastas Oja.

“See on sama asi, et me ei tohi nimetada teatud gruppi inimestest prussakateks, sest see on dehumaniseeriv keel, samamoodi me ei saa vältida nende inimeste inimsust sellega, et me nimetame nad ümber millekski muuks,” leidis Vooglaid.

Seepeale küsis Oja, kas “loode” on korrektne väljend.

“Sama hästi võiksin ma öelda, et ta pole inimene, ta on juut,” tõi Vooglaid analoogi, mis tõi kaasa publiku negatiivse reaktsiooni.

Vaata eilset Kolmeraudse saadet TVPlay'st!

Abordi teemal võttis sõna ka tunnustatud perearst Karmen Joller, kes avaldas sel teemal oma Facebooki lehel põhjaliku postituse, kus sõnas, et Eestis loetakse loode inimeseks alles 22. rasedusnädalast.

[embed]http://www.tv3play.ee/play/10315679[/embed]

Kommentaarid puuduvad