Keskerakond kukkus reitingutabelis kolmandaks

Seitsmesed

Keskerakond on parteide populaarsuse tabelis kukkunud kolmandaks, samas jätkab Reformierakond edu kasvatamist, selgus Postimehe ja BNS-i tellitud Kantar Emori uuringust.

Viimase küsitluse järgi toetab Reformierakonda 32 protsenti valijatest, kusjuures valimistel oli see näitaja 29 ja märtsi keskel 30. Keskerakond on aga pidevas kukkumises - kui valimistel said nad 23 protsendi toetuse, siis märtsi keskel oli see number kukkunud 19 peale ja nüüd 17 protsendile. Sealjuures on Keskerakonnast möödunud Eesti Konservatiivne Rahvaerakond (EKRE), kelle toetus on kõigil kolmel mõõteajal püsinud 18 protsendi peal.

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna toetus on viimase küsitluse järgi märtsi lõpus 11 protsenti. Valimistel oli see 10 ja märtsi keskel hüppas korraks 13 peale. Isamaa toetus oli märtsi lõpus seitse protsenti ehk ligi kolme protsendi võrra väiksem kui valimiste ajal.

Eesti 200 toetab praegu kümme protsenti, samas kui valimiste jäädi neljaprotsendilise toetusega riigikogust välja, märtsi keskel aga pälvis uus erakond enam kui kaheksaprotsendilise toetuse.

Kommentaarid puuduvad