KKP kahtlustab Narva ametiisikuid ulatuslikus korruptsioonis

Seitsmesed

Keskkriminaalpolitsei teeb teisipäeval mitmeid uurimistoiminguid seoses Narva linna ametnike korruptsioonikriminaalasjaga.

Ametiisikuid kahtlustatakse altkäemaksu võtmises, lisaks esitatakse kuuele inimesele kahtlustused vastavalt nende rollidele riigihanke teostamise nõuete rikkumise, altkäemaksu andmise, selle vahendamise ja dokumentide võltsimise ning võltsitud dokumentide kasutamise osas, ütles prokuratuuri pressiesindaja Jelena Filippova BNS-ile.

Linnavolikogu liiget Aleksei Voronovi on alust kahtlustada riigihangete teostamise nõuete rikkumises menetluses osalejale eelise andmise eesmärgil ning altkäemaksu saamises ja küsimises korduvalt ning suures ulatuses.

Oma ametiseisundit kasutades lõi AS Narva Vesi juhatuse liige Voronov oma tuttavatele eelisolukorra teiste hankes osalejatega võrreldes. Ta kohandas hanketingimusi oma soosikutele sobivaks, võimaldas hanke käigus muuta pakkumisi, kindlustades seeläbi tuttavatele hankevõidud. Linnavolikogu liikmena aitas Voronov kaasa Narva Linnavalitsusest ehitusloa saamisele ja hankeprojektide kinnitamisele. Vastutasuna sai ta altkäemaksu ligi 60 000 eurot.

Hetkeseisuga esitatakse kriminaalmenetluse raames kahtlustused kokku kaheksale inimesele, samas ei ole välistatud, et isikute arv võib laieneda.

Kriminaalasja uurib keskkriminaalpolitsei korruptsioonikuritegude büroo ja uurimsit juhib Viru ringkonnaprokuratuur.

Maintenance
Briefly unavailable for scheduled maintenance. Check back in a minute.