Arto Aas saab tööandjate keskliidu tegevjuhiks ja lahkub riigikogust

Seitsmesed

Eesti Tööandjate Keskliidu volikogu kinnitas kolmapäeval organisatsiooni uueks tegevjuhiks Arto Aasa, kes asub ametisse 21. maist, vahendab BNS.

Aas lõpetab ühtlasi oma tegevuse riigikogu liikmena ja astub välja Reformierakonnast, teatas liit. Aasa asendusliige riigikogus on Signe Riisalo. 

Senine tegevjuht Toomas Tamsar pärast kaht ametiaega konkursil ei osalenud.

Tööandjate keskliidu volikogu esinaise Kai Realo sõnul on Arto Aas võimekas juht, kellel on pikaajalised kogemused riigivalitsemises ja poliitikakujundamises. "Arto on tuntud kui inimene, kes teeb asjad ära, olles seejuures põhjalik, kaasav ja hea läbirääkija. Samuti on tal head teadmised Tööandjatele olulistes valdkondades, nagu riigireform, ettevõtluskeskkond ja haridus," rääkis Realo. 

"Tööandjate keskliit töötab mõlema poolega, olles Eesti mõjukaim ettevõtlusorganisatsioon. Soovin oma kogemusi ja teadmisi kasutada selleks, et veelgi kasvatada Tööandjate rolli ning seeläbi seista parema ettevõtluskeskkonna ja Eesti arengu eest," ütles Aas.

Aas on lõpetanud Tallinna Tehnikaülikooli haldusjuhtimise erialal, töötanud peaministri büroo juhatajana, olnud riigikogu majanduskomisjoni esimees ja riigihalduse minister. Aastast 2011 riigikogu liige. Ta on olnud Tallinna Lennujaama nõukogu liige ja Riigi Kinnisvara AS-i nõukogu juht.

Kommentaarid puuduvad