Sinilillejooks leiab esmakordselt aset Narvas

BNS

Reedel leiab kaitseväe ja Kaitseliidu veteranide toetuseks joostav Sinilillejooks esmakordselt aset Narvas. 

Reedel kell 11-13 toimuvad Narva Joaorus tasuta Sinilillekese jooksud lastele, alates kella 12 saab sooritada kõigile kaitseväelastele kohustuslikku üldfüüsilist testi ning kell 13 antakse start Narva Sinilillejooksule, edastas ürituse korraldaja.

Sinilillejooksu pikkus on 3,2 kilomeetrit. 

Veteranikuul kogutud annetused, sealhulgas Sinilillejooksude osavõtutasud, aitavad toetada veterane ja nende lähedasi, lisaks tervishoiu ja spordi valdkonda laiemalt - soetada Lõuna-Eesti Haigla Sihtasutusel taastusravi seadmeid, MTÜ Peaasjadel jätkata tegevust vaimse tervise edendamisel, Võru linnal rajada välijõusaali ning Eesti Invaspordi Liidul viia läbi istevõrkpalli treeninguid ning osaleda võistlustel.

"Annetuse tegemine on võimalus neile, kes igapäevaselt kaitsetegevustega kokku ei puutu, oma panuse andmiseks riigikaitsesse," ütles president Kersti Kaljulaid. Riigipea tegi annetuse kaitseväe ja Kaitseliidu veteranide toetuseks ning kannab Sinilille rinnamärki.

Iga Sinilillejooksul osaleja saab hiljem endale Kaitseväe juhataja allkirjaga interaktiivse Sinilillejooksu diplomi koos oma testi tulemustega. Jooksude vanuseklassides võitjaid autasustatakse Sinilillejooksu medaliga.

Laupäeval kell 12-15 tähistatakse Fama kaubanduskeskuse ees Veteranipäeva. Esineb kaitseväe orkester, toimuvad kohtumised veteranide, NATO liitlaste ja Kaitseliidu Narva maleva esindajatega. Üles on rivistatud kaitseväe tehnika, näiteks soomustransporter PASI XA-188, 155mm haubits FH-70, 23mm õhutõrjekahur ZU-23-2, lühimaa õhutõrje raketisüsteem Mistral ning tankitõrje raketisüsteemid FGM-148 Javelin ja Milan.

Veteranipäeva korraldab Narvas hariduslik programm „Sinu Riigi Kaitse“.

Kommentaarid puuduvad