Tallinnas algab restoranide nädal

BNS

Kaubandus- ja meelelahutuskeskuse T1 Mall of Tallinna restoranialal algab laupäeval toidufestival "Reis ümber taldriku", mis toob kätte nii kodu- kui ka välismaa tippkokad.

Üheks nädalaks avatakse seitse uut restorani ja seitse uut baari. Laupäeva õhtul on kõik oodatud T1 katusebaari restoranide nädala avapeole. T1 Malli restoraniala ühendab unikaalseks söögikohtade kogumiks keskuse kõik 32 erinevat restorani. Kulinaarsetest eriprojektidest esimene kannab pealkirja "Reis ümber taldriku", mis toob kuni järgmise reedeni mitmesse söögikohta värskeid maitseid ja palju erikülalisi.

Kõige rahvusvahelisem ja eksklusiivsem programm ootab külalisi restoranis Pelm, kus on terve nädala jooksul ametis Peterburi ja Tallinna parimate restoranide tippkokad.

"Peterburi on viimase paari aastaga oma toidupakkumise poolest kohati muutunud rohkem põhjamaiseks kui on Põhjamaad ise. Varem domineerisid kalli sisekujundusega restoranid, mis pakkusid hinnalisi toite peamiselt välismaistest kallitest toorainetest. Menüüd olid ülipikad. Üks restoran pakkus korraga mitme erineva maa kööki. Kuigi kõik oli kallihinnaline, ei olnud restoranikogemus suurem asi. Restoranides käidi rohkem ennast näitamas kui söömas," selgitas restoranigiidi White Guide kirjastaja Aivar Hanson.

"Siis tuli julge uus põlvkond, mis muutis restoranid valdavalt avatud köögiga asutusteks, kus kokad suhtlevad inimestega toitu tehes ning au sees on kohalikud ja põhjamaised toorained. Venemaa põhjala ulatub Murmanskist Kamtšatkani ning pakub erakordselt laia toorainete valikut karulihast kamtšatka krabini, taimse tooraine rikkusest rääkimata," märkis Hanson. "Neli aastaaega on põhjala looduse suurim rikkus. Parimate oskustega toidu tegemine värskest kohalikust toorainest on põhimõte, mis ühendab häid restorane ja häid kokkasid üle riigipiiride.”

Kommentaarid puuduvad