Operail lõpetab Tapa depoos remontimise ja koondab 21 töötajat

Seitsmesed

Riikliku raudtee logistikafirma Operail nõukogu otsustas Tapa depoos peatada vagunite remonditeenuse osutamise, seetõttu koondab ettevõte remonditsehhis 21 inimest ning suunab ümber- ja täiendõppesse 37 töötajat, vahendab BNS.

"See on meie strateegiline juhtimisotsus, sest näeme, et oluline on suunata senisest enam tööjõudu tasuvamatesse ärisuundadesse, milleks vedurite ehitamine kahtlemata on," ütles Operaili juhatuse esimees Raul Toomsalu pressiteate vahendusel.

Samas jätkub Tapa depoos vagunite rattapaaride kontrollimine ja formeerimine endise mahuga. Ühtlasi jätkab ettevõte ka enda tehnohooldepunktide remontimist. "Me kindlasti tegeleme jätkuvalt edasi kaubaveoga ja vagunite rentimisega ning pöörame lähiaastatel senisest enam tähelepanu digitaliseerimisele ning teenuste viimisele uutele turgudele," lisas Operaili juht.

Operaili nõukogu esimehe Kuldar Leisi kinnitusel on tehtud otsusel majanduslikud põhjused. "Operaili remondi äriüksuse Tapa depoo vagunite remonditeenuse osutamine ei ole viimastel aastatel ettevõttele kasumlik olnud, kuna sõltub palju lähiriikide turuolukorrast. Vagunite remontimisel ei saa me konkureerida depoodega, kus tööjõud, materjalid ja varuosad on odavamad," selgitas ta.

Toomaslu lubas, et ettevõte teeb tihedat koostööd töötukassaga, et leida töötajatele uued töökohad võimalikult kiiresti ja valutult. Ümberõppele lähevad peamiselt ettevõtte keevitajad, automaatikud ja vaguni lukksepad, et tagada vajalik ressurss vedurite ehitamise ärisuunal.

Operail teenis mullu 9,2 miljonit eurot puhaskasumit, aasta varem oli ettevõtte puhaskahjum 1,2 miljonit eurot. Ettevõtte 2018. aasta äritulud olid kokku 72,7 miljonit eurot ning EBITDA 15,7 miljonit eurot, aasta varem vastavalt 49,5 ja 5,5 miljonit eurot.

Kommentaarid puuduvad