Üliõpilased üritavad tõsta inimeste teadlikkust elundidoonorlusest

Seitsmesed

Arstiteadusüliõpilaste Selts korraldab 22.-29. aprillil kampaania „Elupäästev kingitus", mille eesmärk on suurendada inimeste teadlikkust organidoonorlusest, lükata ümber sellega seotud müüte ja eelarvamusi ning alustada diskussiooni, vahendab BNS.

Inimesi kutsutakse üles avameelselt teemast rääkima ja oma soovidest ka lähedasi teavitama, teatas seltsi esindaja esmaspäeval BNS-ile. Kampaania raames avaldatakse lugusid organidoonorlusega lähemalt seotud inimestest, toimuvad ülesastumised meedias ning ka teemaõhtu.

Peakorraldaja Merili Pärna sõnul sündis kampaania soovist kaotada elundidoonorlusega seotud valearvamusi. „Eestis on surm tihti tabuteema, mida välditakse ja millest rääkida ei taheta. Elundidoonorluse korral on aga kõige olulisem, et inimesed arutaksid seda omavahel - eelarvamusteta ja julgelt. Loodame, et meie kampaania julgustab inimesi oma lähedastega elundidoonorlusest rääkima,” ütles ta.

Inimeste tähelepanu püütakse Facebookis toimuva üleskutsega ning postritega, mis kõik suunavad veebilehele www.elupäästevkingitus.ee, kuhu on koondunud intervjuud ja muu vajalik teave.

„Meie eesmärk on näidata lugusid Eesti inimestest, kes on erineval moel seotud organidoonorlusega. Jutustada inspireerivaid lugusid ja motiveerida ka teisi enda lugu kirja panema,” märkis teine peakorraldaja Oliver Tomson.

Eesti Arstiteadusüliõpilaste Selts on arstitudengeid ühendav organisatsioon, mis tegutseb eesmärgil, et Eestis elaksid maailma kõige tervemad ja õnnelikumad inimesed.

Kommentaarid puuduvad