Pentus-Rosimannus: kohtumine Le Peniga sööb Eesti välispoliitikat

Seitsmesed

Riigikogu liige, endine välisminister Keit Pentus-Rosimannus leiab, et Eesti valitsuse ministrite kohtumine Prantsusmaa paremäärmuslase Marine Le Peniga sööb Eesti välispoliitlisti joont, kirjutab Postimees.

"Aasta tagasi võttis Eesti õhuruumi turvamise üle Prantsusmaa. Oleme hinnanud kõigi liitlaste panust väga kõrgelt. Me kõik teame miks, millise riigi agressiivsuse tõttu liitlaste suurem kohalolu Eestis vajalikuks sai. Kui nüüd võõrustab Eesti valitsuspartei Prantsuse valitsuse vastast, kes Ukrainas toimunut olematuks nimetab ja Krimmi annekteerimist õigustab, siis mis sõnumit Eesti Prantsusmaa juhtidele saata soovib? Mis sõnum saadetakse Ukrainale, keda uus valitsus sõnades toetanud on," nentis ta.

Tema sõnul on osad EKRE poliitikud varasemalt proovinud jätta muljet, et neil pole Le Peni Eestisse kutsumisega pistmist.

"Täna nägime, et Eestisse saabunud Prantsuse opositsioonipoliitikust paremäärmuslase Marine Le Peniga kohtusid ka Eesti valitsuspartei juhid, valitsuse liikmed. See sööb riigi välispoliitilist joont. Eesti valitsuspartei juhid, valitsuse liikmed ei oleks pidanud kohtuma inimesega, kes on raevukalt asunud toetama Putini tegevust Ukrainas, õigustanud Krimmi annekteerimist, nimetanud sissetungi Krimmi poolsaarele olematuks," märkis Pentus-Rosimannus.

Kommentaarid puuduvad