Eesti Pank laseb ringlusse miljon 2-eurost laulupeomünti

Seitsmesed

Eesti Pank laseb ringlusse miljon laulupeo 150. aastapäevale pühendatud 2-eurost käibemünti, müntidest viiendiku suunab keskpank otse jaekaubandusse, vahendab BNS.

Eesti Pank esitleb 2-eurost käibemünti 29. mail, teatas keskpank. Mündi kujundus on valitud laste joonistuskonkursi ja avaliku internetihääletuse kaudu. Laulupeomündi on kujundanud Tõrvast pärit Grete-Lisette Gulbis.

Kokku vermiti miljon münti, millest 10 000 on kõrgema (BU) kvaliteediga ja müüakse mündikaardil.

Laulupeomündi ja mündikaardi müük toimub Eesti Panga Iseseisvussaalis kell 14–17. Eesti Panga muuseum on sel päeval suletud. Alates kella 11st on laulupeo 2-eurone münt ja mündikaart saadaval ka Omniva e-poes.

Eesti Pank suunab viiendiku laulupeomüntidest otse jaekaubandusse, et münti oleks võimalik vahetusrahana saada ka poekassast. 10 000 münti müüakse koos mündikaardiga. Mündikaarte broneerida ei saa ja korraga saab osta kuni viis kaarti.

2017. aasta sügisel toimunud joonistuskonkursile saatsid lapsed ligi 8000 tööd, mille seast valis eelžürii välja 96 joonistust, mis esitati hindamiseks žüriile. Eelžürii koosnes keskpanga töötajatest ja iga joonistust hindas vähemalt kolm inimest. Eelmise aasta jaanuaris valis mündižürii omakorda välja kaheksa kavandit, mis pandi internetihääletusele. Gulbise kavandi poolt hääletas 2887 inimest ehk 35 protsenti kõigist hääletajatest. 

Kommentaarid puuduvad