Vanalinna päevad algavad Draakonitega ja lõpevad Snelli tiigil

Seitsmesed

30. mail avab Tallinna vanalinna päevad ansambli Ewert and The Two Dragons kontsert, lõpuetendust saab aga nautida Snelli tiigi veel 2. juunil.

Pealkirja all "Tallinn 800 – linna sünd" toimuvate 38. vanalinna päevade korraldajad tutvustasid täna ajakirjanikele festivali tähtsündmusi ja üllatusmomente. Neid jagub neljast päevast igasse ja Tallinna vanalinna paljudesse paikadesse.

"Tänavused tippsündmused leiavad lisaks tavapärasele Raekoja platsile aset ka Harjumäel, Rannavärava bastionil ja Snelli tiigil, kuid ka peamine sündmuskoht Raekoja platsil näeb varasemast erinev välja. Avakontsert Raekoja platsil on tõeline maiuspala ansambli Ewert and The Two Dragons austajatele, kuid teistlaadi elamuse otsijad võivad seda leida näiteks keskaegselt võitlusturniirilt või lilleballilt," rääkis Kesklinna vanem Vladimir Svet.

Vanalinna päevade peakorraldaja Anne Velt lisas, et Tallinna 800-aastase ajalooga seonduvate teemade kõrval pakub festivali kava sel aastal rohkelt uut.

"Oleme seekord pannud rõhku n-ö elavatele tänavatele, kus näeb nii tsirkust, tänavakunsti kui ka põnevat tänavateatrit. Rohkesti on tulemas esinejaid välismaalt ja kaalukamat sisu lisab Vanalinna Avatud Akadeemia tunnustatud ajaloolaste osavõtul," avas Velt programmi.

Ingmar Jõela, kes lavastab vanalinna päevade lõpuetenduse 2. juuni õhtul, lubab ainulaadse etenduspaiga kõrval – Snelli tiik – hoida publikule veel mõne üllatuse varuks.

Festivali detailne programm kolmes keeles on leitav veebilehel vanalinnapaevad.ee või ka saadaval trükisena Kesklinna valitsuses Nunne 18, Hopneri majas Raekoja plats 18, vanalinna turismiinfopunktis ning vanalinna päevade ajal infotelgis Raekoja platsil ja Harju tänaval.

Kommentaarid puuduvad