Venemaa esitas Eesti kalalaeva kaptenile süüdistuse

Seitsmesed

10. mail Venemaa majandusvööndis kinni peetud ja Kaliningradi eskorditud kalalaevaga Roxen kaptenile esitati süüdistus, laeval ja kaptenil lahkuda ei lubata, laevaomanik on kapteni ja meeskonna abistamiseks palganud kaks advokaadibürood, kirjutab Postimees.

Välisministeeriumi asekantsler Annely Kolk ütles Postimehele, et neljapäeva õhtul esitati Roxeni kaptenile Kaliningradis süüdistus. Kolk lisas, et Eesti konsul on käinud laeval kahel korral ning suhelnud ka advokaadiga, kuid teadaolevalt on süüdistus esitatud ainult laeva kaptenile. Süüdistuse sisu ja võimalikku kohtupidamise käiku ei osanud Annely Kolk täna veel kommenteerida. 

Morobelli juht Raivo Baum teatas Postimehele, et Morobell on palganud laeva ja kapteni abistamiseks advokaadibüroo ning kaasanud meeskonnaliikmetele nõuks ja abiks ka teise advokaadibüroo. 

"Varustamisega tegeleb meie palgatud agent. Meestega on kõik korras, oleme nendega kogu aeg kontaktis ja loodame, et olukord laheneb," kinnitas Baum. 

Juba kaks nädalat peavad Venemaa võimud Kaliningradis kinni Haapsalu firmale Morobell kuuluvat kalalaeva Roxen. Soome lipu all sõitnud laeva kaptenit süüdistatakse ebaseaduslikus kalapüügis Venemaa majandusvööndis, kus Roxen püüdis 7,5 tonni kilu.

Kommentaarid puuduvad