Sõru Jazz vallutab tänasest taas Hiiumaa

Seitsmesed

Hiiumaal Sõru paadikuuris algab teisipäevast Eesti džässmuusika iga-aastane suvepidu Sõru Jazz, mis kestab pühapäevani, vahendab BNS.

Seekordne Sõru Jazz on mitmekülgne läbilõige Eesti džässist, kus lisaks Eesti džässtippudele on esinejaid mitmest välisriigist. Õhtuid viivad läbi Maria ja Robert Annus. 

„Programmi mahub nii Eesti Draamateatri etendus „Kontrabass“ kui ka hunnitut džässi kogu žanri ulatuses,“ ütles Sõru Jazzi peakorraldaja Guido Kangur. „Sõru Jazz kutsub juba 12. korda Hiiumaale, et pakkuda puhkust vaimule ja kehale – lummavat muusikat, sõbralikku seltskonda, kauneid loodusvaateid. Festivali populaarsus on aasta-aastalt kasvanud ning meie trumbiks on eripärane muusika eripärases kohas. Sõru võlub nii paadikuuri kui merekohinaga – muusikute kõrval teeb muusikat ka paik, kus muusikat tehakse.“

„Sõru Jazz on Eesti džässmuusikute jaoks puhkus ja kokkusaamise rõõm,“ märkis Guido Kangur. „Energia kiirgab esinejatelt publikule ning soojemat õhkkonda on isegi helges suvises Eestis raske leida. Lisaks mitmekülgsele muusikale ja teatrile saab osaleda loodusmatkadel, hingata Hiiumaa puhast õhku ning õhtul tantsubändi saatel jalga keerutada. Sõru Jazz pakub nii meeleoludžässi kui ka Euroopa taseme kõrgusi. Sõrus saab Eesti džässiihuviline parima pildi Eesti džässist – on palju noori tegijaid, kes sekundeerivad virtuoosidele.“ 

Sõru Jazz eestvedajad on Pille Lukin-Kangur ja Guido Kangur. 

Kommentaarid puuduvad