Euroakadeemia läheb kinni 

Seitsmesed

Haridusminister edastas teisipäeval valitsusele ettepaneku Euroakadeemia õppe läbiviimise õiguste kehtetuks tunnistamiseks, vahendab BNS.  

«Üleminekuajaga läheb see kinni jah. See tähendab, et uusi tudengeid vastu ei võeta. Riik annab üleminekuaja, mille jooksul olemasolevad üliõpilased lõpetavad,» ütles minister Reps.

Tõenäoliselt läheb Euroakadeemia kinni aastaks 2020 või 2021. Põhjuseid on Repsi sõnul palju. «Seal on väga palju detaile, eelkõige hariduskvaliteedi teema. See protsess on võtnud üle kolme aasta ja mitmed sammud on selleni viinud,» ütles ta. 

Ministeeriumi asekantsler Indrek Reimand tõdes, et Euroakadeemia õppetegevus ei vasta kõrgkoolile esitatavatele nõuetele ning olukorra paranemise märke ei paista.

"Kui kõrgkool ei suuda tagada õppe kvaliteeti, siis sellega rikutakse nii üliõpilaste, tööandjate kui ka kõigi teiste huvipoolte õigustatud ootust kvaliteetsele kõrgharidusele ning seda ei saa lubada," ütles Reimand. 

Euroakadeemia õppe õigused on kavas tunnistada kehtetuks alates 31. augustist 2020. Tänavu sügisel algava õppeaasta jooksul on võimalik enamusel praegustest üliõpilastest kõrgkool lõpetada.

Euroakadeemias õpib praegu 280 üliõpilast, neist 46 esimesel kursusel. Esmakursuslastele, kes ei jõua oma õpinguid järgmise õppeaasta lõpuks lõpetada, leiab Euroakadeemia koostöös ministeeriumiga võimalused õpingute jätkamiseks teistes kõrgkoolides või korraldab õppetöö tihendatud graafiku alusel, mis võimaldaks neil siiski õpingud lõpetada.

Euroakadeemia on 1997. aastal asutatud erakõrgkool Tallinnas. 2010. aastast alates on Euroakadeemial olnud korduvalt probleeme kohustusliku institutsionaalse akrediteerimise läbimisega. 2018. aastal otsustas SA Archimedes Eesti Kõrg- ja Kutsehariduse Kvaliteediagentuuri (EKKA) hindamisnõukogu akrediteeringut mitte anda, põhjendades seda kooli olukorra halvenemisega pärast 2015. aasta akrediteeringut. 

Kommentaarid puuduvad