Solman: Eesti pered igatsevad kolmandaid ja järgmisi lapsi

BNS

Tallinna ja Harjumaa lasterikaste perede liidu kümnendale aastapäevale pühendatud perepäeva külastava rahvastikuministri Riina Solmani sõnul igatsevad Eesti pered kolmandaid ja järgmisi lapsi.

"Eesti pered igatsevad kolmandaid ja järgmisi lapsi," kommenteeris Solman hiljutist küsitlust, mille põhjal peetakse kolmelapselist peret Eestis ideaaliks isegi sagedamini kui kahelapselist. "Kolme ja enama lapsega pered on meie ideaale tõsiselt võtnud ning palju lapsi ongi tõeline rikkus."

"Vaadates möödunud aasta statistikat, suurendas lasterikka pere toetus kolmandate laste sünde mullu lausa veerandi võrra. Selge on ka see, et suurema perega kaasnevad palju suuremad kulutused. On väga suur vahe, kas peres on üks või neli last. Loomulikult peab ka riik aitama, sest lasterikkad pered on meie ühiskonna selgroog," ütles Solman. 

Tallinna ja Harjumaa Lasterikaste Perede Liidu juhatuse liige Lea Vaabel märkis, et riigi tähelepanu ja tugi paljulapselistel peredel on äärmiselt oluline.

"Lasterikaste perede vanemad annavad väga suure panuse ühiskonna jätkusuutlikkusse kuid vajavad tihti ka ise tuge. Vabatahtliku tegevuse raames organiseerib Eesti suurim lasterikaste perede liit juba täna pea 160 perele toidu ja riideabi ning toetab paljulapselisi peresid," ütles Lea Vaabel.

Kohtumisel lasterikaste perede liiduga märkis Solman, et paljudel vanematel ei jää perelisa saamata mitte jooksvate kulude, vaid hoopis eluaseme kitsikuse tõttu.

"Seepärast on Isamaa eestvedamisel koalitsioonilepingus eraldi välja toodud punkt  riigipoolsete meetmete väljatöötamisest lastega perede toetamiseks eluaseme hankimisel," märkis Solman.

Lea Vaabel Tallinna ja Harjumaa Lasterikaste perede liidust rõhutas, et vabatahtlikkuse alusel tegutseva ühenduse peamine eesmärk on tagada kõikide perede lastele võrdsed võimalused.

"Tahame, et kõik lapsed saaksid käia kinos ja teatris ning tegeleda oma lemmikhobidega. Oleme selle eest väga tänulikud kõikidele oma koostööpartneritele ja toetajatele," sõnas Vaabel.

Lasterikaste Perede Liidu peamine eesmärk perede huvide kaitse ühiskonnas, liikmete toetamine ning liitu kuuluvate perede lastele võimaluste loomine kultuuriürituste külastamiseks ning argirutiinist väljasaamiseks. Muuhulgas hõlmab see lasterikkuse väärtustamist ning lasterikastes peredes kasvavate laste õiguste eest seismist. Üle Eesti kuulub võrgustikku üle 1500 pere, kus kasvab neli või enam last. Liit korraldab näiteks heategevuslikku koolitarvete kogumise kampaaniat lasterikastele peredele ning mitmeid teisi projekte.

Kommentaarid puuduvad