Mupole teevad muret Tallinna kesklinna ummistavad turismibussid

BNS

Turiste teenindav transport on tekitanud Tallinnas turismibusside uputuse – bussikolonnid pargivad kesklinna peatänavate servades, häirides niigi ülekoormatud tänavatel liiklust, tekitades liiklusohtlikke olukordi ning põhjustades selle kõigega munitsipaalpolitseile (mupo) peavalu.

Kõige kriitilisemad kohad on mupo teatel Pärnu maantee ja Mere puiestee, kus mupo patrullid käivad pidevalt keelualades parkivaid bussijuhte korrale kutsumas ja parkimisalale suunamas. Pärnu maanteel asuva Tammsaare pargi juures enne ülekäigurada varjavad valesti parkivad bussid nii autojuhtide kui ka jalakäijate nähtavust.

Munitsipaalpolitsei ameti juhataja Aivar Toompere sõnul on sellel aastal olukord halvenenud.

"On ainult aja küsimus, kui seal mõni liiklusõnnetus juhtub," ütles Toompere. "Möödunud aastal ehitas linn busside jaoks spetsiaalse parkimisplatsi sadama ja vanalinna vahetusse lähedusse – Petrooleumi tänavale. Mõte oli, et bussid viivad turistid kesklinna ja suunduvad siis Petrooleumi tänava parklasse ootama. Kui ekskursioon lõpeb, helistab giid juhile ja buss võtab rahva kokkulepitud kohas peale. Paraku seisab parkla tühjana, linn on turismibussidest ummistunud ning liiklus on häiritud."

Mupo soovitab turismibussid siiski sadama ja vanalinna vahetus läheduses asuvasse Petrooleumi tänava parklasse viia.

Kommentaarid puuduvad