Apollo Groupi juhiks saab Jaanus Vihand

Seitsmesed

Apollo meeskonnaga liitub praegune Coop Eesti Keskühistu juhatuse esimees Jaanus Vihand, kellest saab Apollo Groupi juhatuse esimees.

Apollo Groupi kaasomaniku Ivar Vendelini sõnul on Apollo ambitsioon senisest veelgi hoogsamalt kasvada Baltimaade suurimaks ja parimaks meelelahutusettevõtteks ning Jaanus Vihandi liitumine Apolloga, annab selleks veelgi parema vôimaluse.

"On väga hea meel, et meie kiiresti kasvava tiimiga liitub väga suure kogemustepagasiga tippjuht. Jaanuse töö omaaegsest Eesti Tarbijate Keskühistust (ETK) igati eduka ja tänapäevase jaeettevõtte Coopi vormimine on tõeliselt muljetavaldav," ütles Vendelin, lisades, et ka Apollo eesmärgid on suunatud kiirele ja kvaliteetsele kasvule kõigis kolmes Balti riigis.

"See, mida Ivar, Mauri ja kogu nende meeskond on tänaseks Apolloga teinud, on lihtsalt fantastiline," kommenteeris Jaanus Vihand. "Aga usun, et see on alles algus. Apollo Group tegeleb just sellega, mida inimesed ennekõike soovivad – olla õnnelikud, terved ja haritud. Olen kindel, et jõude ühendades suudame veelgi jõulisemalt kasvada ja veelgi rohkemate inimeste elu positiivselt mõjutada," lisas Vihand.

Apollo Groupi senine tegevjuht Mauri Dorbek asub ettevõtte arendusjuhi kohale, et keskenduda Apollo uute  projektide elluviimisele nii Eestis, Lätis kui Leedus. Lisaks on Apollo Grupil lähiajal plaanis laieneda ka Baltikumist väljapoole.

Vihand lahkub Coop Eesti Keskühistu juhatuse esimehe kohalt augusti keskel, kuid jätkab ameti vahetusest sõltumata Coop Panga nõukogu esimehena. Vihand valiti Coop Eesti Keskühistu juhatuse esimeheks 2012. aastal. Keskühistu uue juhi leidmiseks korraldatakse sihtotsing.

Vihandi sõnul on Coop teinud viimastel aastatel läbi suure arengu, kuid ettevõtte kogu potentsiaal pole veel realiseeritud. "Usun, et Coopi jaoks on igati reaalne ka edasine samasugune kasv ning eesmärk jõuda aastaks 2025 ühe miljardilise käibeni, on saavutatav. Veelgi kiiremini peaks miljardini jõudma Coop Pank, mille laenuportfell peaks sinnani jõudma juba umbes kolme aastaga," lisas Vihand.

Apollo Group on holding ettevôte, mis omab Apollo kauplusi, Apollo kinosid, KFC kiirtoidurestorane, O'Learyse meelelahutuskeskusi, Blenderi mahlabaare ja IceCafe jäätisekohvikuid, samuti filmidistribitsiooni ettevôtet Baltic Film Distribution.

Apollo Group kuulub läbi investeerimisettevôtte UP Invest Ivar Vendelinile ja Margus Linnamäele. Lisaks kuulub 22,5 protsendi suurune osalus ka otse Ivar Vendelini valdusettevôttele Sandbach OÜ. Läbi ettevõtete on UP-i omanduses ka uudisteagentuur BNS.

Kommentaarid puuduvad