Nõmme 1,9-miljonine päästehoone saab reedel nurgakivi

Seitsmesed

Reedel saab nurgakivi järgmise aasta suvel valmiv 1,9 miljoni eurone Nõmme päästehoone, mis asub aadressil Jaama 4/Kõver 4.

Päästehoonele asetavad nurgakivi siseminister Mart Helme, päästeameti direktori asetäitja Andreas Anvelt, Riigi Kinnisvara AS-i (RKAS) juhatuse esimees Kati Kusmin, Nõmme linnaosa vanem Grete Šillis ja Ehitus5ECO juhatuse liige Andres Neemre, teatas RKAS. 

Uus päästehoone on energiatõhusam ning hoone katusele paigaldatakse päikesepaneelid. Päästehoonesse on planeeritud päästetehnika garaažid, komando õppeklass, ennetus- ja noorte ringi ruum.

Päästjate võimalikult kiireks reageerimiseks on päästjate poolt enim kasutuses olevad ruumid ehk puhke-, magamis-, söögi- ja pesuruumid paigutatud toruliftide lähedusse ja otse päästetehnika garaaži kohale. Teise korruse lõunapoolsesse hooneosasse on paigutatud jõusaal ning läänepoolsesse hoonemahtu kontori- ja koosolekuruumid.

Nõmme päästehoone projekteerija on ConArte OÜ ning arhitekt Martin Lepplaan. Ehitaja Ehitus5ECO ning ehitusmaksumus on 1,9 miljonit eurot. Päästehoone valmib 2020. aasta suvel.

Kommentaarid puuduvad