Täna
22. okt
9...13
0...10
Homme
23. okt
10...12
7...11

Eesti

Reket manitseb purjus juhte: pudel õlut ja autoga poodi? Nõnda surm majja toodi

Foto: Taavi Sepp/Delfi
13:35 26. juuni 2019
Autor: Seitsmesed

Räppar Reket ehk Tom-Olaf Urb teeb kaasa Maanteeameti värskes reklaamis, kus manitseb purjutanud inimesi autoroolist eemale hoidma. Kuigi see info peaks kõikidele juba ammu teada olema, siis joobes juhtide osakaal liikluses seda paraku ei näita.

"Mõned asjad ei sobi omavahel. Ma ei pea silmas pitsat ja ananassi - see on maitse asi-, vaid alkoholi ja mootorsõidukeid. Pudel õlut ja autoga poodi? Nõnda surm majja toodi. Vaata, üks klaasi veini juba tekitab joobe. Kas siis toidu kõrvale klaasike või sauna ees toober. Mistahes kogusest kainenemist pole võimalik kiirendada. Ja kui autos juht on joonud, targem on minna jala. Raske liiklusõnnestus ei ole ju juhus. Alkohol püsib veres palju kauem kui arvad - ta toime on tõhus. Seega juues ära mõtteid sõitmisest isegi hellita. Ja kui peadki sõitma. Joo promillita."

Üle 200 inimese aastas saab Eestis surma või vigastada joobes juhi osalusel toimunud liiklusõnnetuses.

 

 


Kommentaarid

Kommentaare 0
Ole esimene ja lisa oma kommentaar!

Mida toob oktoobrikuu Sinu tähemärgile?