Täna
14. aug
18...23
7...16
Homme
15. aug
21...27
9...17

Eesti

Laulupeo riigipühaks kuulutamise idee kogub populaarsust

Foto: Rauno Volmar/Delfi
12:20 06. juuli 2019
Autor: BNS

Tartu laulupeomuuseumis värskelt avatud uue püsinäituse külastajad arvavad, et laulupeo kontserdipäevad ja sellele järgneva päeva peaks kuulutama riiklikuks pühaks.

Uus püsinäitus kannab pealkirja "Oma viisi hoides" ja selle külastajad saavad hääletada, milline osa laulupeost peaks muutuma traditsiooniks. Siiani on ülekaalukalt populaarseim olnud laulupeo ja sellele järgneva päeva riigipühaks muutmise idee, teatas muuseum.

"Laulupidu riikliku pühana annaks juurde nii pidulikkust kui ka suurendaks lauljate ja peokülaliste võimalust peoaega pikemalt nautida," ütles Tartu laulupeomuuseumi kuraator Kristiina Tael. "Üldlaulupidu toimub iga viie aasta järel ning selle riiklikuks pühaks kuulutamine ei oleks ehk majandusele liiga suur kulu."

Populaarseimale valikule järgneb idee lisada laul "Ta lendab mesipuu poole" iga laulupeo repertuaari. Samas on agaralt hääletatud ka tantsijate suurema kaasamise ja esimestel laulupidudel toimunud võistulaulmise taastamise poolt. Kõige väiksema toetuse on pälvinud mõte anda ühendkooridele suurem osa repertuaarist.

Näitus "Oma viisi hoides" on Tartu laulupeomuuseumis avatud alates 20. juunist. Näituse kuraatorid on Kristiina Tael laulupeomuuseumist ning Karoliina Kalda ja Paula Põder mõlemad Tartu ülikooli muuseumist. Näituse kujundas Kärt Einasto.


Kommentaarid

Kommentaare 0
Ole esimene ja lisa oma kommentaar!