Triatlon ja Rally Estonia toovad Tartusse suured liikluspiirangud

BNS

Triatlon ja Rally Estonia toovad Tartusse suured liikluspiirangud ning lisaks Vabaduse puiesteele ja mitmele kesklinna parklale suletakse laupäevast mitmed tänavad ning liikluseks on suletud ka Kroonuaia ja Vabadussild, Võidu sillal toimub liiklemine kitsendatud oludes, mitmed linnaliinibussid sõidavad laupäeval ja pühapäeval ajutistel marsruutidel.

Laupäeval toimub triatlon ning laieneb Vabaduse puiestee sulgemine kuni Riia tänavani ja sissepääs turuhoone parklasse on täielikult suletud. Kaubamaja parklast on väljapääs Riia tänava suunas tagatud.

Laste võistlustrass suletakse kell 9.30-11.30. Võistlustrassi marsruut: Vabaduse puiestee - Narva maantee - Vene ring (osaliselt) - Vabadussild - Emajõe - Kroonuaia - Jakobi - Veski - Näituse - Baeri - Jakobi - Lai - Vabadussild - Vene ring - Narva maantee - Vabaduse puiestee. Narva maantee (lõigus Vene ring - Vabaduse pst) linna sisenev suund suletakse ja väljuv suund muudetakse kahesuunaliseks.

Põhivõistluse ajal kell 11.30-19 on suletud võistlustrass Vabaduse puiestee - Narva maantee - Vene ring (osaliselt) - Vabadussild - Emajõe - Kroonuaia sild - Sauna - Staadioni - Lubja - Puiestee - Aruküla tee - Jõgeva maantee (Vasula ristmikuni) - linna suunal tagasi - Puiestee - Lubja - Staadioni - Sauna - Kroonuaia - Jakobi - Veski - Näituse - Baeri - Jakobi - Lai - Vabadussild - Vene ring - Narva maantee - Vabaduse puiestee. Narva maantee (lõigus Vene ring - Vabaduse puiestee) sisenev suund on suletud ja väljuv suund on kahesuunaline.

Vanalinna juurde- ja väljapääs on ainult Lossi tänava kaudu. Supilinna juurde- ja väljapääs on Tuglase tänava kaudu. Tallinna suunal liiklejatel palutakse linnast väljumisel kasutada Riia tänavat. Tallinna suunalt saabuvad sõidukid juhitakse Tuglase ristmikult paremale Vaksali ja Betooni tänava suunas.

Kvissentali elurajooni sisse- ja väljasõit toimub Jõhvi maantee kaudu. Jõgeva poolt lähenejad suunatakse ümbersõidule Kõrveküla kaudu, sama teed peavad kasutama ka Jõgeva suunal liikujad.

Pühapäeval kell 12.30-18.30 suletakse seoses ralli linnakatsega marsruut: Ülikooli peahoone esine - Lossi - J. Liivi - Veski - Kuperjanovi - Vallikraavi.

Liiklusohutust silmas pidades ei ole selles piirkonnas autoga võimalik liigelda. Kohapeal tegutseb turvameeskond, kelle juhiseid palutakse järgida. Autoga lubatakse vanalinna ainult kohalikud elanikud ja juurdepääs kesklinna toimub Munga tänava kaudu. Pääs Vallikraavi tänavasse on täielikult suletud.

Käimasolevate teetööde tõttu on lähipiirkonnas suuremad teesulgemised Ülikooli, Oa ja Vanemuise tänavas. Teetööde kulg Ülikooli tänavas määrab Poe tänava juurde- ja väljapääsu, mis selgub vahetult enne Vabaduse pst sulgemist 8. juulil.

Võistlustrassidel on peatumine ja parkimine keelatud.

Kommentaarid puuduvad