Pirita linnaosa vanem: pääste valdkonnas napib vabatahtlikke

Seitsmesed

Pirita linnaosa vanem Tõnis Liinat saatis laupäeva hommikust pühapäeva hommikuni Pirita päästekomandot töövarjuna, märkides, et päästjate üks suurem mure on vabatahtlike nappus, vahendab BNS.

Liinat alustas päeva koos päästjatega laupäeval hommikul kell 8, mil toimub meeskonna vahetus. “Vahetuse algul kontrollitakse väga põhjalikult üle kogu varustus. Tuleb olla kindel, et kõik töötab,” kirjeldas Liinat ja lisas, et läbis õppuse, kuidas pimedas ruumis liikuda. “Päästja töö tähendab kogu aeg valves olemist ning valmisolekut väljasõiduks. Samuti teeb päästekomando pistelisi kontrolle, et tuvastada näiteks ebaseaduslikult tehtud lõkkeid või muid rikkumisi,” kirjeldas Liinat.

Liinati sõnul on päästjatel Pirital mitmeid probleeme. “Pirital on kohti ja olukordi, kus päästjad ei pääse õnnetuse korral elamutele ligi, sest läbipääsu takistavad laiaks kasvanud puuoksad või valesti tee äärde pargitud sõidukid,” sõnas Liinat.

Ta lubas, et teeb omalt poolt kõik, et need probleemid võimalikult kiiresti lahendatud saaksid.

“Üks valusam probleem on vabatahtlike päästjate nappus,” sõnas Liinat ja julgustas, et hakkajad inimesed võiksid proovida vabatahtlikuna päästjaid aidata.

Linnaosa vanem tegi päästjate töövarjuna kaasa kogu vahetuse ehk 24-tunnise valve.

Kommentaarid puuduvad