Koolide IT-taristud viiakse 8,27 miljoni toel uuele tasemele

BNS

Aastaks 2022. saavad kõik Eesti üldharidus- ja kutsekoolide IT-taristud renoveeritud - koolide sisevõrkude uuele tasemele viimist toetatakse 8,27 miljoni euro eest.

„Kiire internetiühendus ning digiajastu ja e-riigi vajadustele ja nõuetele vastav kooli IT-võrk on olulisemaid tehnilisi eeldusi digitaalse õppevara kasutamiseks õppimises ja õpetamises,“ sõnas haridus- ja teadusminister Mailis Reps. „Eelmisel kolmel aastal renoveeriti 154 kooli sisevõrgud, järgmise nelja aasta jooksul renoveerime ülejäänud Eesti koolide võrgud. 2022. aasta lõpuks on kõikidel Eesti üldharidus- ja kutsekoolidel nüüdisaegsed võrgulahendused,“ lisas Reps.

Renoveerimine on jagatud kahte etappi: sel ja järgmisel aastal rajatakse või uuendatakse kokku 164 üldharidus- ja kutsekooli võrgud, aastatel 2021-2022 renoveeritakse kõikide ülejäänud jätkusuutliku taristuga Eesti koolide võrgud. Toetus on jätk juba 2016. aastal alanud koolide IT-taristute kaasajastamisele.

Uuendamine on kavas Hariduse Infotehnoloogia Sihtasutusega, kes võtab esimesse etappi kuuluvate koolidega ühendust. Toetust rahastatakse Euroopa Sotsiaalfondi toel.

Kommentaarid puuduvad