Reformierakondlastest ekspeaministrid Ratase lõunale ei läinud

Seitsmesed

Reformierakondlased Siim Kallas, Andrus Ansip ja Taavi Rõivas jätsid täna Stenbocki majas toimunud peaministrite ühislõunale minemata, kirjutab Postimees.

Peaminister Jüri Ratas võõrustas esmaspäeval Stenbocki majas endiseid valitsuse juhte, et vahetada traditsioonilisel ühislõunal üheskoos mõtteid riigi tuleviku üle.

Kella 11-ks ilmusid kohale Tiit Vähi, Andres Tarand, Juhan Parts, Mart Siimann ja peaminister Jüri Ratas. Mõnikümmend minutit hiljem ilmus kohale ka Edgar Savisaar. 

Reformierakondlased Taavi Rõivas, Andrus Ansip ja Siim Kallas otsustasid, et ei lähe Jüri Ratasele Stenbocki majja külla.

"Mul on täna pulma-aastapäev. Ma arvan, et see päev on perega veetmiseks," ütles Rõivas. 

Andrus Ansip ei läinud põhimõtte pärast. "Ma ei taha oma kohalolekuga öelda, et olen selle valitsusega rahul. See on masendav, millisesse olukord on lühikese ajaga Eesti riik viidud," ütles ta. 

"See ei ole see valitsus, millele ma tahaks kuidagigi anda oma moraalset tuge. Ma näen, kuidas lagastatakse meie riiki ja valitsust kui institutsiooni. Tordi söömine Helmete juures ja see pilt, kus nad irvitavad valitsuse üle mures olevatele inimesetele näkku... Kas peaksin tõesti minema nüüd pidusöömale? Ei tunne seda vajadust," ütles Ansip. 

Kommentaarid puuduvad