Kaljulaid Leedu kolleegile: seisame nüüd koos demokraatia eest

BNS

Tallinnas teisipäeval oma Leedu kolleegi Gitanas Nausėdat võõrustanud president Kersti Kaljulaid märkis, et eestlased ja leedulased olid vaprad Balti ketis ja seisavad nüüd koos demokraatia eest.

„Mul oli hea meel rääkida president Nausėdaga täna kõigest tavalisest nagu kaitsekoostöö või meie riikide hea läbikäimine, sest mäletame mõlemad liigagi selgelt neid ebatavalisi aegu ja inimeste julgust, mis meie riikidele vabaduse tõid,“ ütles president Kersti Kaljulaid oma Leedu kolleegiga kohtudes. 

See aasta on oluline kõigi kolme Balti riigi jaoks, sest 15 aastat tagasi liitusime NATO ja Euroopa Liiduga. „Sellele eelnes veelgi suurem vabaduse tahte väljendus ja nii tähistame ka Balti keti 30. aastapäeva,“ ütles president Kaljulaid.

Me olime vaprad Balti ketis seistes ja oleme vaprad ka nüüd, seistes oma väärtuste ja demokraatia eest terves maailmas, rõhutas Eesti riigipea. „Oleme üksteisele toeks nii heas kui keerulisemas. Balti riigid ei unusta Gruusia osalist okupeerimist ega Ukrainas käivat sõda. Me oleme nende hääl rahvusvahelistes organisatsioonides, aga seisame nii ka oma riikide vabaduse eest ja selle eest, et kõik austaksid rahvusvahelisi mängureegleid,“ lisas president Kaljulaid.  

Leedu riigipea Gitanas Nausėda on teisipäeval Eestis töövisiidil ja kohtub veel ka peaministri ja riigikogu esimehega ning osaleb õhtul iseseisvumise taastamise vastuvõtul Kadriorus, kus Eesti ja Leedu riigipead annavad ühiselt üle iseseisvuse taastamise tänukivid. 

Kommentaarid puuduvad